Chinezen beperken autoverkoop tegen luchtverontreiniging

Shijazhaung, één van de Chinese steden met zware luchtverontreiniging, gaat het autobezit beperken en de verkoop van nieuwe auto’s aan banden leggen.

Via een loterij zal worden bepaald wie nog een auto mag kopen. De stad zal dit jaar nog honderdduizend nieuwe auto’s toelaten, terwijl het autobezit beperkt wordt tot twee auto’s per huishouden. Volgens een publicatie op de site van de lokale overheid zal het aantal toe te laten auto’s verder worden beperkt tot negentigduizend exemplaren in 2015.

Om de ernstige luchtverontreiniging te verminderen hebben steden als Bejing, Shanghai, Guangzhou en Guiyang al soortgelijke maatregelen ingevoerd en verwacht wordt dat op middellange termijn steeds meer steden de registratie van nieuwe auto’s zullen beperken. Aan de andere kant worden autofabrikanten door de lokale overheden gestimuleerd om in hun regio een fabriek te bouwen.

Shijazhuang is de hoofdstad van de provincie Hebei, die als het ware om Bejing heen ligt en waar veel staalproductie is. De stad streeft ernaar tegen het eind van 2015 de luchtverontreiniging te hebben teruggedrongen met vijftien procent. Andere maatregelen in Chinese steden zijn het beperkt toelaten van commerciële voertuigen, bij voorbeeld slechts op beperkte tijden. Ook personenauto’s zullen te maken gaan krijgen met maatregelen, zoals ze alleen om de dag kunnen rijden.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Chinezen beperken autoverkoop tegen luchtverontreiniging - Automobielmanagement.nl

Chinezen beperken autoverkoop tegen luchtverontreiniging

Shijazhaung, één van de Chinese steden met zware luchtverontreiniging, gaat het autobezit beperken en de verkoop van nieuwe auto’s aan banden leggen.

Via een loterij zal worden bepaald wie nog een auto mag kopen. De stad zal dit jaar nog honderdduizend nieuwe auto’s toelaten, terwijl het autobezit beperkt wordt tot twee auto’s per huishouden. Volgens een publicatie op de site van de lokale overheid zal het aantal toe te laten auto’s verder worden beperkt tot negentigduizend exemplaren in 2015.

Om de ernstige luchtverontreiniging te verminderen hebben steden als Bejing, Shanghai, Guangzhou en Guiyang al soortgelijke maatregelen ingevoerd en verwacht wordt dat op middellange termijn steeds meer steden de registratie van nieuwe auto’s zullen beperken. Aan de andere kant worden autofabrikanten door de lokale overheden gestimuleerd om in hun regio een fabriek te bouwen.

Shijazhuang is de hoofdstad van de provincie Hebei, die als het ware om Bejing heen ligt en waar veel staalproductie is. De stad streeft ernaar tegen het eind van 2015 de luchtverontreiniging te hebben teruggedrongen met vijftien procent. Andere maatregelen in Chinese steden zijn het beperkt toelaten van commerciële voertuigen, bij voorbeeld slechts op beperkte tijden. Ook personenauto’s zullen te maken gaan krijgen met maatregelen, zoals ze alleen om de dag kunnen rijden.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding