Voor diesels wordt de demontage gesubsidieerd voor bouwjaren tot en met 2004, voor benzine geldt een leeftijdsgrens van 1991. De stad kende tussen 2008 en 2010 ook al een eigen sloopregeling. Toen werden ongeveer 6.000 vervuilende auto’s vervroegd van de weg gehaald.

In totaal is er 1,5 miljoen euro beschikbaar. De regeling loopt tot eind maart 2014 en heef als doel de luchtverontreiniging tegengaan. De subsidie kan worden verleend voor het demonteren van een oude auto of voor demontage van een oude en aanschaf van een nieuwe(re) (bestel)auto. Zowel burgers als het bedrijfsleven komen in aanmerking voor de sloopregeling. De hoogte van het subsidiebedrag varieert van 500 euro voor demontage van een benzineauto van vóór 1991 tot 3.500 euro voor demontage van een dieselbestelwagen boven 1.800 kilo (bouwjaar tussen 2000 en 2004) in combinatie met aanschaf van een schoner voertuig. Is het beschikbare budget eerder op dan 31 maart 2014, dan stopt de regeling voortijdig. De verwachting is dat er met het geld zo’n 1.500 auto’s kunnen worden gedemonteerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding