Het nieuwe MVO beleid zal in fasen worden uitgerold. "We kunnen niet verwachten dat meteen alle schadeherstellers bij alles wat er speelt duurzaam gaan denken", aldus AAS directeur Nicole Spenkelink. "Daarom zullen we in fasen diverse tools inzetten om stapsgewijs het ‘MVO DNA’ te laten groeien. De start is gemaakt met de ketencertificering Duurzaam Repareren en de milieulabels van de lakleveranciers."

Drie thema’s krijgen extra aandacht binnen het MVO beleid: jeugd, veiligheid en eigen regio. Inmiddels is AAS bezig met een partnerschap met MVO Nederland, een ISO 26000 certificaat en een ketencertificering voor een milieuzorgsysteem.

Voor de implementatie gaat AAS aan de slag met vijf ambassadeurs. Dit zijn AAS leden die al bezig zijn met maatschappelijke betrokkenheid. Zij gaan de andere AAS bedrijven enthousiasmeren over het MVO beleid.

‘100% betrokken bij mens en milieu’ is één van de kernwaarden van AAS; de andere drie zijn vakmanschap, ontzorgen en klantgedreven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding