Minutenwerk: opladen met HyperCharger

De Maltese firma Silex Power wil met zijn HyperCharger technologie de oplaadmarkt voor elektrische auto’s veroveren. De techniek is in staat om 200 kWh stroom in slechts 10 minuten in de accu’s van een elektrische auto te ‘pompen’. Begin volgend jaar moet de techniek in productie gaan.

Het oplaadstation levert een vermogen van 360 volt tot maximaal 1.440 volt. Met dit vermogen is bijvoorbeeld mogelijk om het 85 kW accupakket van een Tesla Model S in 4 minuten volledig op te laden. Volgens het bedrijf is deze technologie de oplossing om elektrische auto’s aantrekkelijker te maken bij een groot publiek.

Het bedrijf wil ook met een eigen emissieloze sportwagen op de markt komen. Begin dit jaar presenteerde Silex de Chreos, een volledig elektrische auto die een vermogen van 640 pk op de weg zet en volledig opgeladen 965 kilometer kan rijden. Met de HyperCharger kan hij na zo’n 10 minuten oplaadtijd weer met volle accu’s zijn weg vervolgen. Silex Power denkt dat het model over 3 jaar in productie kan gaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Minutenwerk: opladen met HyperCharger - Automobielmanagement.nl

Minutenwerk: opladen met HyperCharger

De Maltese firma Silex Power wil met zijn HyperCharger technologie de oplaadmarkt voor elektrische auto’s veroveren. De techniek is in staat om 200 kWh stroom in slechts 10 minuten in de accu’s van een elektrische auto te ‘pompen’. Begin volgend jaar moet de techniek in productie gaan.

Het oplaadstation levert een vermogen van 360 volt tot maximaal 1.440 volt. Met dit vermogen is bijvoorbeeld mogelijk om het 85 kW accupakket van een Tesla Model S in 4 minuten volledig op te laden. Volgens het bedrijf is deze technologie de oplossing om elektrische auto’s aantrekkelijker te maken bij een groot publiek.

Het bedrijf wil ook met een eigen emissieloze sportwagen op de markt komen. Begin dit jaar presenteerde Silex de Chreos, een volledig elektrische auto die een vermogen van 640 pk op de weg zet en volledig opgeladen 965 kilometer kan rijden. Met de HyperCharger kan hij na zo’n 10 minuten oplaadtijd weer met volle accu’s zijn weg vervolgen. Silex Power denkt dat het model over 3 jaar in productie kan gaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding