Sinds 2010 slaagden de vertegenwoordigers van het Zweedse merk onafgebroken voor dit ‘examen’. Een unieke prestatie, te meer omdat de eisen voor het certificaat jaarlijks worden aangescherpt. Enkele Volvo dealers zetten zelfs nog een tandje bij en mogen zich een jaar lang Erkend Duurzaam Plus gecertificeerd noemen.

Dat de dealerorganisatie van Volvo nu voor het derde achtereenvolgende jaar gecertificeerd ‘Erkend Duurzaam’ is, heeft overigens wel wat voeten in de aarde gehad. Er moesten in totaal 42 vragen op het gebied van bedrijfsvoering, communicatie, financiën, inkoop, verkoop en personeel beantwoord worden. Dat leverde een kritische scan op waarmee de Bovag de duurzaamheid van elke dealer in kaart brengt.

Het onderzoek wordt getoetst door Auto Recycling Nederland (ARN) in opdracht van het onafhankelijke Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM). Dat sommige dealers ook een ‘Plus’ achter het certificaat mogen plakken, is te danken aan hun nauwgezette inventarisatie welke besparingsmogelijkheden er zijn op het gebied van energieverbruik, afvalpreventie/scheiding en opslag/afvoer van afval.