Nieuw snelheidsrecord met elektrische auto: 328 km/u

Het World Electric Land Speed Record voor auto’s met een gewicht van minder dan duizend kilogram is verbroken door Drayson Racing. Het Britse autosportbedrijf verbeterde met 328,6 km per uur het oude record met 47 km/u.

Dat meldt De Telegraaf. Het record werd gevestigd op het Elvington Airfield in Engeland en heeft het oude record van Battery Box General Electric uit 1974 verbroken. De B12 69/EV haalde een topsnelheid van 328,604 km/u. De auto werd bestuurd door Lord Drayson, hij was eerder minister van wetenschap. De auto heeft een elektrische aandrijflijn van 850 pk. De auto is gebouwd op basis van een chassis van Lola. Het Britse bedrijf Drayson  wil meer elektrische records verbreken. Mogelijk wordt dan de elektrische e-M3 van het Kroatische Rimac Automobili van de troon gestoten als snelst accelererende elektrische auto.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nieuw snelheidsrecord met elektrische auto: 328 km/u - Automobielmanagement.nl

Nieuw snelheidsrecord met elektrische auto: 328 km/u

Het World Electric Land Speed Record voor auto’s met een gewicht van minder dan duizend kilogram is verbroken door Drayson Racing. Het Britse autosportbedrijf verbeterde met 328,6 km per uur het oude record met 47 km/u.

Dat meldt De Telegraaf. Het record werd gevestigd op het Elvington Airfield in Engeland en heeft het oude record van Battery Box General Electric uit 1974 verbroken. De B12 69/EV haalde een topsnelheid van 328,604 km/u. De auto werd bestuurd door Lord Drayson, hij was eerder minister van wetenschap. De auto heeft een elektrische aandrijflijn van 850 pk. De auto is gebouwd op basis van een chassis van Lola. Het Britse bedrijf Drayson  wil meer elektrische records verbreken. Mogelijk wordt dan de elektrische e-M3 van het Kroatische Rimac Automobili van de troon gestoten als snelst accelererende elektrische auto.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding