Voor het eerst zal de nieuwe zonneauto, The Red Engine, rijdend te zien zijn. Naast snelheidsrondes zal er ook een kijkje achter de schermen gegeven worden bij het testen in de voorbereiding op de World Solar Challenge in Australië. Tussen 15.30 uur en 17.00 uur is vrije inloop mogelijk. 

Nadat The Red Engine op 19 juni onthuld is door het koningspaar startte voor Solar Team Twente al snel de volgende fase: het testen van de zonneauto. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de race in Australië worden veel kilometers gemaakt en onder andere snelheidstesten, slalommen en noodstops uitgevoerd.

Sindsdien is de snelheidsgrens van 100 km/h al overschreden. Daarnaast is in de testbaan een wildrooster nagebouwd om de vele zogenoemde ‘cattlegrids’ na te bootsen die het Solar Team tijdens de World Solar Challenge in Australië veelvuldig tegen zal komen.

World Solar Challenge

Meer dan 3000 kilometer, van noord naar zuid, dwars door de Australische outback. Op 6 oktober start de World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met haar zelfgebouwde zonneauto door de Australische woestijn. Het team van Saxion en Universiteit Twente doet mee in de Challenger Class, de Formule 1-klasse voor zonneauto’s. Het team wil binnen vier dagen finishen in Adelaide en overnachten in de outback.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding