NVWA bestrijdt tijgermug in Weert en Montfoort

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) start met de bestrijding van exotische muggen op een industrieterrein in Weert en in Montfoort. Dit heeft de organisatie deze week bekend gemaakt.

Gebruikte banden

De NVWA trof daar tijdens een reguliere controle een Aziatische tijgermug aan bij een importeur van gebruikte banden, evenals 2 weken geleden in Oss. De bestrijding is naar eigen zeggen een voorzorgsmaatregel om te voorkomen dat de muggen zich vestigen in Nederland.

Exotische muggen

Bij de in Nederland onderzochte exotische muggen zijn volgens de NVWA geen ziekteverwekkende virussen aangetroffen: "Het risico dat in Nederland exotische muggen aanwezig zijn die hiervan drager zijn is erg klein. In het buitenland is het wel bekend dat ze mogelijk ziektes kunnen overbrengen op mensen of dieren. Om te voorkomen dat de exotische muggen zich op de genoemde locaties verder vermenigvuldigen en verspreiden, is gekozen voor actieve bestrijding."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

NVWA bestrijdt tijgermug in Weert en Montfoort - Automobielmanagement.nl

NVWA bestrijdt tijgermug in Weert en Montfoort

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) start met de bestrijding van exotische muggen op een industrieterrein in Weert en in Montfoort. Dit heeft de organisatie deze week bekend gemaakt.

Gebruikte banden

De NVWA trof daar tijdens een reguliere controle een Aziatische tijgermug aan bij een importeur van gebruikte banden, evenals 2 weken geleden in Oss. De bestrijding is naar eigen zeggen een voorzorgsmaatregel om te voorkomen dat de muggen zich vestigen in Nederland.

Exotische muggen

Bij de in Nederland onderzochte exotische muggen zijn volgens de NVWA geen ziekteverwekkende virussen aangetroffen: "Het risico dat in Nederland exotische muggen aanwezig zijn die hiervan drager zijn is erg klein. In het buitenland is het wel bekend dat ze mogelijk ziektes kunnen overbrengen op mensen of dieren. Om te voorkomen dat de exotische muggen zich op de genoemde locaties verder vermenigvuldigen en verspreiden, is gekozen voor actieve bestrijding."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding