De Meo zei dit in het Duitse managementtijdschrift Focus. Audi zal zich op de middellange termijn volledig richten op plug-in hybride auto’s. Het premiummerk Audi is de grote winstmachine binnen het Volkswagen-concern en is ondanks zijn credo ‘Voorsprong door Techniek’ duidelijk niet van plan risio’s te lopen met grote investeringen in de ontwikkeling van deze nieuwe technologie. 

Concurrent BMW gaat er vanuit dat binnen enkele jaren tussen de drie en negen procent van de verkochte auto’s in Duitsland puur elektrisch zal zijn – de hybrides zouden daar nog bovenop komen. BMW introduceerde onlangs zijn eerste volelektrishe stadsauto i3 en is vergevorderd met de hybride i8. Hoewel men de typenamen i1 tot en met i9 heeft geregistreerd, zijn er op dit moment nog niet meer volelektrische modellen in ontwikkeling.

Wordt de BMW i3 een succes? Stem mee op de poll op de homepage van deze site.  

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding