Voorlopig geen elektrische auto bij Audi

Audi (‘Voorsprong door Techniek’) zal in tegenstelling tot BMW niet in de markt van volelektrische auto’s stappen. Daar is voorlopig geen markt voor, vindt marketingchef Luca de Meo.

De Meo zei dit in het Duitse managementtijdschrift Focus. Audi zal zich op de middellange termijn volledig richten op plug-in hybride auto’s. Het premiummerk Audi is de grote winstmachine binnen het Volkswagen-concern en is ondanks zijn credo ‘Voorsprong door Techniek’ duidelijk niet van plan risio’s te lopen met grote investeringen in de ontwikkeling van deze nieuwe technologie. 

Concurrent BMW gaat er vanuit dat binnen enkele jaren tussen de drie en negen procent van de verkochte auto’s in Duitsland puur elektrisch zal zijn – de hybrides zouden daar nog bovenop komen. BMW introduceerde onlangs zijn eerste volelektrishe stadsauto i3 en is vergevorderd met de hybride i8. Hoewel men de typenamen i1 tot en met i9 heeft geregistreerd, zijn er op dit moment nog niet meer volelektrische modellen in ontwikkeling.

Wordt de BMW i3 een succes? Stem mee op de poll op de homepage van deze site.  

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Audi verkocht in heel 2012 in de VS in totaal 14.600 stuks van de A7 en A8 samen. Tesla verkocht in de afgelopen 12 maanden in de VS 20.000 stuks van de vol elektrische Model S (in dezelfde klasse als de A7 en A8)

Geplaatst door: Hans op
Voorlopig geen elektrische auto bij Audi - Automobielmanagement.nl

Voorlopig geen elektrische auto bij Audi

Audi (‘Voorsprong door Techniek’) zal in tegenstelling tot BMW niet in de markt van volelektrische auto’s stappen. Daar is voorlopig geen markt voor, vindt marketingchef Luca de Meo.

De Meo zei dit in het Duitse managementtijdschrift Focus. Audi zal zich op de middellange termijn volledig richten op plug-in hybride auto’s. Het premiummerk Audi is de grote winstmachine binnen het Volkswagen-concern en is ondanks zijn credo ‘Voorsprong door Techniek’ duidelijk niet van plan risio’s te lopen met grote investeringen in de ontwikkeling van deze nieuwe technologie. 

Concurrent BMW gaat er vanuit dat binnen enkele jaren tussen de drie en negen procent van de verkochte auto’s in Duitsland puur elektrisch zal zijn – de hybrides zouden daar nog bovenop komen. BMW introduceerde onlangs zijn eerste volelektrishe stadsauto i3 en is vergevorderd met de hybride i8. Hoewel men de typenamen i1 tot en met i9 heeft geregistreerd, zijn er op dit moment nog niet meer volelektrische modellen in ontwikkeling.

Wordt de BMW i3 een succes? Stem mee op de poll op de homepage van deze site.  

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Audi verkocht in heel 2012 in de VS in totaal 14.600 stuks van de A7 en A8 samen. Tesla verkocht in de afgelopen 12 maanden in de VS 20.000 stuks van de vol elektrische Model S (in dezelfde klasse als de A7 en A8)

Geplaatst door: Hans op