Dit bleek tijdens een inspectie door het Centrum Monitoring Vectoren (CMV) van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Bestrijding

De NVWA is inmiddels begonnen met de bestrijding van de tijgermug, in een straal van 500 meter rond het bedrijf. De omgeving en het betrokken bedrijf zijn op de hoogte gesteld van de vondst en de bestrijding van de mug door de NVWA.

Infectieziekten

De tijgermug kan infectieziekten overdragen. De mug wordt bestreden om te voorkomen dat de tijgermug zich permanent vestigt in Nederland. In Nederland zijn er nog geen tropische infectieziekten door de tijgermug overgebracht. Om bestrijding en permanente vestiging van de tijgermug te voorkomen, zijn er regelmatig controles. Wordt de exotische tijgermug (of de larve) aangetroffen, dan volgt bestrijding.