BMW pakte onlangs uit met de i3 maar werkt aan nog iets mooiers, de i8. Het is nog niet duidelijk of die in Frankfurt staat maar de pers heeft er al wel mee gereden. Een hybride die in 4,5 seconden van nul naar honderd kilometer per uur sprint, een afgeregelde topsnelheid heeft van 250 kilometer, een flink stuk puur elektrisch kan rijden en derhalve een verbruik van amper 2,5 liter over honderd kilometer kan scoren.

Toyota presenteert een Hybrid-R concept van de Yaris: 400 pk schoon aan de haak. Dus dat kan ook met een Yaris Hybrid, hoewel deze versie niet in aanmerking zal komen voor de fiscale prikkels in Nederland. Het is overigens nog maar de vraag is of die prikkels de naderende bezuinigingsoperatie van zes miljard van het kabinet gaan overleven.

Het lijkt dat de auto-industrie in elk geval serieus doorpakt met hybride en elektrische auto’s. Om er bolides van te maken die iedereen wel wil hebben, zelfs als er geen belastingvoordelen mee zijn te behalen. In elk geval zijn de Russen al overstag, want die komen de Toyota’s Prius met vrachtwagenladingen tegelijk zelfs bij ons in Nederland ophalen (helaas zonder te betalen). Uit de cijfers van het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit blijkt dat hybrides vaker worden gestolen en in Rusland als taxi weer ten tonele verschijnen.

(bron: ZERauto)