Ferrari gaat groen: hybride heeft toekomst

Ferrari stort zich op de markt voor hybride auto’s. Na het succes van de LaFerrari, die ondanks een prijskaartje van 1 miljoen euro nog vóór de lancering was uitverkocht, kondigde het merk gisteren aan met nog meer semi-elektrische modellen te komen.

Veel details over Ferrari’s nieuwe hybride wil het bedrijf nog niet prijsgeven. "We gaan nooit in op modellen die we nog niet aangekondigd hebben", aldus een woordvoerder. De LaFerrari heeft een oplage van slechts 499 exemplaren. Maar liefst 7 stuks daarvan zouden door Nederlanders zijn besteld. De hybride is inmiddels uitverkocht en dit jaar worden de eerste 200 exemplaren afgeleverd.

In totaal produceert Ferrari dit jaar 6.900 auto’s, hetgeen 400 sportwagens minder zijn dan in 2012. De Fiat divisie haalt steeds meer winst uit "activiteiten die aan de omzet bijdragen zonder dat we meer auto’s moeten maken", aldus topman Luca Cordero di Montezemolo. Onder die activiteiten valt ook een kledinglijn. Een leren jack van Ferrari moet 1.500 euro opbrengen. Vooralsnog is er geen sprake van dat Ferrari volledig elektrische auto’s gaat produceren. Montezemolo: "Ik geloof in hybride modellen, maar totaal niet in elektrisch vervoer".

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ferrari gaat groen: hybride heeft toekomst - Automobielmanagement.nl

Ferrari gaat groen: hybride heeft toekomst

Ferrari stort zich op de markt voor hybride auto’s. Na het succes van de LaFerrari, die ondanks een prijskaartje van 1 miljoen euro nog vóór de lancering was uitverkocht, kondigde het merk gisteren aan met nog meer semi-elektrische modellen te komen.

Veel details over Ferrari’s nieuwe hybride wil het bedrijf nog niet prijsgeven. "We gaan nooit in op modellen die we nog niet aangekondigd hebben", aldus een woordvoerder. De LaFerrari heeft een oplage van slechts 499 exemplaren. Maar liefst 7 stuks daarvan zouden door Nederlanders zijn besteld. De hybride is inmiddels uitverkocht en dit jaar worden de eerste 200 exemplaren afgeleverd.

In totaal produceert Ferrari dit jaar 6.900 auto’s, hetgeen 400 sportwagens minder zijn dan in 2012. De Fiat divisie haalt steeds meer winst uit "activiteiten die aan de omzet bijdragen zonder dat we meer auto’s moeten maken", aldus topman Luca Cordero di Montezemolo. Onder die activiteiten valt ook een kledinglijn. Een leren jack van Ferrari moet 1.500 euro opbrengen. Vooralsnog is er geen sprake van dat Ferrari volledig elektrische auto’s gaat produceren. Montezemolo: "Ik geloof in hybride modellen, maar totaal niet in elektrisch vervoer".

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding