Voorheen konden deelnemers de behaalde punten in een webshop verzilveren maar nu strijden afdelingen tegen elkaar voor een goed doel. Nico de Vries, voorzitter van de raad van bestuur van BAM, gaf het startschot voor BAM e-Driver voor meer dan tienduizend medewerkers. Dit programma kreeg de naam ‘Winnaars rijden voor BAM’ en is bedoeld om medewerkers en hun gezinnen zuinig, veilig en schadevrij aan het verkeer te laten deelnemen.

BAM startte volgens het nieuwste concept van e-Driver. De afdelingen van het bouwconcern strijden tegen elkaar voor een goed doel en de punten die de medewerkers behalen met deelname aan e-Driver worden omgezet in een bijdrage voor het goede doel dat door iedere werkmaatschappij is gekozen. De hoogst scorende werkmaatschappij zorgt voor de hoogste bijdrage. Het nieuwe concept blijkt een groot succes want de deelname aan e-Driver is hoger dan ooit. Binnen vier weken had al meer dan de helft van de medewerkers de meeste trainingen doorlopen, aldus Eric Tolboom, directeur van de Verkeersveiligheid Groep Nederland.

De focus van e-Driver is gericht op de bedrijfscultuur en gebaseerd op permanente verkeerseducatie. De aanpak moet zorgen voor draagvlak op medewerkers- en op managementniveau. e-Driver is voorzien van managementtools waarmee stuurinformatie beschikbaar is. Ook zijn de activiteiten van de medewerker zichtbaar en ook hoe zij scoren op het gebied van gevaarherkenning en de nieuwste verkeersregels.

Er zijn volgens Verkeersveiligheid Groep op dit moment 28 grote organisaties actief met e-Driver. Dit jaar zijn er negen bijgekomen. In 2012 zorgde e-Driver voor een afname van de ongevallen met 1160 keer. (bron: ALW)