Autorijles in elektrische auto in Tiel

Rijschool De Betuwe uit Tiel biedt sinds kort de leerlingen aan te lessen in een elektrische Renault Zoe. Daarmee voegt men zich in de reeks rijscholen langs de A15 die sinds juni dit jaar lesgeven in een ev. Deze rijscholen doen mee aan Project A15, de weg van zon en wind, een initiatief van Natuur & Milieu en Milieudefensie.

Elektrisch rijden is populair onder jongeren. Uit onderzoek van Direct Research (2012) blijkt dat negentig procent van de jongeren, even afgezien van de prijs van een ev, positief staat tegenover het kopen van een elektrische auto. Tachtig procent van de jongeren typeert de elektrische auto als ‘beter voor het milieu’.

Wethouder Laurens Verspuij uit Tiel: "Via een elektrische lesauto maken jongeren spelenderwijs kennis met elektrisch rijden. De kans is groot dat ze daardoor in de toekomst sneller voor een elektrische auto of deelauto kiezen." Een elektrische auto zelf stoot geen CO2 en fijnstof uit, waardoor de luchtkwaliteit zal verbeteren. Een elektrische auto die rijdt op stroom van kolencentrales stoot, over de hele keten berekend, zorgt uiteindelijk toch nog voor dertig minder CO2 uit. De uitstoot kan naar nul worden teruggebracht door op groene stroom te rijden. Daarom stimuleert Project A15 wind- en zonne-energieprojecten langs de A15, waarin bewoners en bedrijven kunnen participeren. De A15 wordt de weg waar omwonenden elektrisch kunnen rijden op hun zelfopgewekte zon- en windenergie.

De introductie van de elektrische lesauto in Tiel maakt onderdeel uit van een groter project: Project A15, de weg van zon en wind. Dit iconische project is een initiatief van Milieudefensie en Natuur & Milieu. Het project is tot stand gekomen met een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. Project A15 wil elektrisch rijden, op lokaal opgewekte groene stroom, in een stroomversnelling brengen. De ambitie: in 2015 rijden veertigduizend mensen in elektrische (deel)auto’s  op lokaal opgewekte stroom uit zon en wind. www.projecta15.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Autorijles in elektrische auto in Tiel - Automobielmanagement.nl

Autorijles in elektrische auto in Tiel

Rijschool De Betuwe uit Tiel biedt sinds kort de leerlingen aan te lessen in een elektrische Renault Zoe. Daarmee voegt men zich in de reeks rijscholen langs de A15 die sinds juni dit jaar lesgeven in een ev. Deze rijscholen doen mee aan Project A15, de weg van zon en wind, een initiatief van Natuur & Milieu en Milieudefensie.

Elektrisch rijden is populair onder jongeren. Uit onderzoek van Direct Research (2012) blijkt dat negentig procent van de jongeren, even afgezien van de prijs van een ev, positief staat tegenover het kopen van een elektrische auto. Tachtig procent van de jongeren typeert de elektrische auto als ‘beter voor het milieu’.

Wethouder Laurens Verspuij uit Tiel: "Via een elektrische lesauto maken jongeren spelenderwijs kennis met elektrisch rijden. De kans is groot dat ze daardoor in de toekomst sneller voor een elektrische auto of deelauto kiezen." Een elektrische auto zelf stoot geen CO2 en fijnstof uit, waardoor de luchtkwaliteit zal verbeteren. Een elektrische auto die rijdt op stroom van kolencentrales stoot, over de hele keten berekend, zorgt uiteindelijk toch nog voor dertig minder CO2 uit. De uitstoot kan naar nul worden teruggebracht door op groene stroom te rijden. Daarom stimuleert Project A15 wind- en zonne-energieprojecten langs de A15, waarin bewoners en bedrijven kunnen participeren. De A15 wordt de weg waar omwonenden elektrisch kunnen rijden op hun zelfopgewekte zon- en windenergie.

De introductie van de elektrische lesauto in Tiel maakt onderdeel uit van een groter project: Project A15, de weg van zon en wind. Dit iconische project is een initiatief van Milieudefensie en Natuur & Milieu. Het project is tot stand gekomen met een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. Project A15 wil elektrisch rijden, op lokaal opgewekte groene stroom, in een stroomversnelling brengen. De ambitie: in 2015 rijden veertigduizend mensen in elektrische (deel)auto’s  op lokaal opgewekte stroom uit zon en wind. www.projecta15.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding