Rechter: CO2 en verbruik advertentie Mercedes onjuist

In een rechtszaak tegen advertenties van Mercedes-Benz is in Duitsland de milieubeweging in het gelijk gesteld.

De autofabrikant beloofde in zijn commerciële uitingen een brandstofverbruik voor de nieuwe S-klasse dat in de praktijk helemaal niet te realiseren valt. Ook wat de CO2-uitstoot betreft doet Mercedes-Benz onhaalbare claims, zo oordelen rechters in Stuttgart.

De zaak was aangespannen door de Duitse milieubeweging, onder verwijzing naar de bij onze oosterburen gebruikelijke inschaling in emissieklassen. Mercedes-Benz werd verweten de nieuwe S-klasse in een te groene categorie te hebben ingedeeld. De autofabrikant zegt echter te goeder trouw gehandeld te hebben, niet wetende dat er nieuwe, strengere eisen voor de emissieklassen zijn. De betreffende advertenties zouden inmiddels zijn aangepast.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Rechter: CO2 en verbruik advertentie Mercedes onjuist - Automobielmanagement.nl

Rechter: CO2 en verbruik advertentie Mercedes onjuist

In een rechtszaak tegen advertenties van Mercedes-Benz is in Duitsland de milieubeweging in het gelijk gesteld.

De autofabrikant beloofde in zijn commerciële uitingen een brandstofverbruik voor de nieuwe S-klasse dat in de praktijk helemaal niet te realiseren valt. Ook wat de CO2-uitstoot betreft doet Mercedes-Benz onhaalbare claims, zo oordelen rechters in Stuttgart.

De zaak was aangespannen door de Duitse milieubeweging, onder verwijzing naar de bij onze oosterburen gebruikelijke inschaling in emissieklassen. Mercedes-Benz werd verweten de nieuwe S-klasse in een te groene categorie te hebben ingedeeld. De autofabrikant zegt echter te goeder trouw gehandeld te hebben, niet wetende dat er nieuwe, strengere eisen voor de emissieklassen zijn. De betreffende advertenties zouden inmiddels zijn aangepast.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding