De dalende prijzen van ev’s komt volgens Frost & Sullivan door het groeiende aanbod en dus meer concurrentie. Wereldwijd werden in 2012 zo’n 120 duizend  elektrische auto’s verkocht. Door de nieuwe modellen en gunstiger prijzen stijgt dat aantal naar 180 duizend dit jaar.
Toyota werkt aan een nieuwe Prius en ook een nieuwe Prius Plug-in. Twee vernieuwingen maakt de fabrikant alvast bekend over de oplaadbare versie: een groter elektrisch bereik en de optie om de auto draadloos te laden (via inductie).  Wanneer de techniek leverbaar is, is nog niet bekend.
BMW kondigt een X5 met stekker aan, de Concept X5 eDrive. De techniek brengt het verbruik terug tot 3,8 l/100 km. Hij is te zien op de komende IAA-autoshow in Frankfurt. Daarmee geeft de Duitse fabrikant een elektrisch vervolg aan de eerder gepresenteerde i3 en i8. Over de i3 gesproken: wie denkt dat ev-rijders uitsluitend keurige, gezagsgetrouwe bestuurders zijn die defensief rijden om het maximale bereik te halen, moet gewoon deze video eens bekijken.
Het is even afkicken van al het Tesla-nieuws vorige week al meldde de Amerikaanse ev-bouwer nog wel dat in Noorwegen de eerste supercharger gereed is. Sterker nog: het is de eerste in Europa. In Noorwegen komen er zes, belooft Tesla. (bron: ZERauto)

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding