Met deze expeditie wil het team te laten zien dat ev-rijders ook met hun auto op vakantie kunnen.  Een kapotte snellader in Antwerpen was een eerste hindernis. Gelukkig wachtte in Parijs de autotrein naar Nice. Dat scheelt een flink stuk puzzelen, want veel snelladers kent de regio ten zuiden van de hoofdstad niet. De reis volgen kan via Twitter of de ANWB-blog.
Auto van het Jaar 2014
De elektrische Nissan Leaf van de ANWB’ers pakte de titel Auto van het Jaar 2011. Een jaar later mocht de (range extender) Opel Ampera deze titel mee naar huis nemen. Voor de verkiezing Auto van het Jaar 2014 staan op de voorlopige kandidatenlijst drie auto’s met elektrische aandrijving: de Renault Zoe, de BMW i3 en de Tesla Model S. In november weten we de definitieve kandidatenlijst en in december maakt de organisatie de zeven finalisten bekend. Dit jaar is de organisatie in handen van AutoVisie (Telegraaf).
Bijtellingsvrij?
Wat dichter bij huis in tijd en plaats: over zo’n twee weken is het Prinsjesdag en wordt bekend of de ev bijtellingsvrij blijft. Volgens eerdere plannen zou de bijtelling van nul naar zeven procent gaan. Inmiddels heeft staatssecretaris Weekers gezegd te denken over een aanpassing van dat voornemen  in de vorm van een lager tarief voor volledige elektrische auto’s. Ook hij onderkent dat de kansen van de volledig elektrische auto vallen of staan met fiscale support. (bron: ZERauto)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding