Deelnemers leveren op de Dag van de Duurzaamheid hun autosleutels in. Tot en met 19 oktober maken ze kennis met c.q. gebruik van (elektrische) deelauto’s, de trein, bus, tram, metro, OV-fiets, taxi en werk- en vergaderfaciliteiten op stations. Op zondag 20 oktober krijgen de deelnemers hun autosleutel terug.

Inmiddels hebben zich zo’n 45 personen aangemeld; vorig jaar waren dat er tien. Low Car Diet is een initiatief van Urgenda in samenwerking met Arriva, Connexxion, Greenwheels, GVB, de Nederlandse Spoorwegen, Qbuzz, Regus, Snappcar en Veolia Dit jaar wil initiatiefnemer Urgenda ten minste honderd topbestuurders (plus honderd medewerkers per persoon) op ‘autodieet’ zetten. Iedere man of vrouw die zich aanmeldt zal de eigen werknemers motiveren om mee te doen. Tijdens het project worden deelnemers gevolgd en delen ze ervaringen op social media met de Twitter hashtag #LowCarDiet. Het winnende bedrijf met (relatief) de meeste deelnemers krijgt tien dagen de beschikking over drie elektrische deelauto’s van Tesla. Daarnaast kan dit bedrijf een dag op stap met eigen trein en machinist.

Inschrijven kan op http://www.lowcardiet.nl/

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding