Volkswagen CEO Martin Winterkorn: ‘In elk segment komen we met een elektrische variant’. Geen loze woorden, want op de IAA in Frankfurt presenteerde Volkswagen AG onder meer de e-up!, de e-Golf, de Audi A3 e-tron PHEV, de Porsche 918 Spyder en de Porsche Panamera S E-Hybride. Volkswagen wil komende anderhalf jaar 14 elektrische of hybride modellen uitbrengen. Als de markt erom vraagt kan dat aantal oplopen tot 40 tegen 2018.

Winterkorn zet in op hybride

De fabrikant heeft 400 EV-experts ingehuurd en 70.000 medewerkers geschoold om EV’s te ontwikkelen, produceren en servicen. Volkswagen legde voorheen een sterke focus op de ontwikkeling van efficiënte diesels – maar de omvangrijke Amerikaanse automarkt kent geen dieselsegment. Om klanten in de VS te bedienen met zuiniger modellen heeft Winterkorn elektrische aandrijving de ruimte gegeven.

Topman Winterkorn verklaarde deze zomer nog dat elektrische auto’s te duur zijn en te weinig bereik hebben om aantrekkelijk te zijn voor de particuliere koper. In het interview stelde hij dat acceptatie van de elektrische auto veel hindernissen kent. Hij ziet vooral mogelijkheden voor hybridemodellen.

Bron: ZerAuto