Volkswagen stort zich met 40 modellen op e-mobiliteit

De Volkwagen Groep investeert tot 2015 meer dan 32 miljard euro in de ontwikkeling van energiezuinige technologieën en duurzame productie om in 2018 nummer één te zijn op het gebied van elektromobiliteit.

Dat zei Martin Winterkorn, de baas van de Volkswagen Groep op de IAA in Frankfurt. "Ondanks terughoudende markten is ons concern zeer gezond. In de eerste acht maanden van dit jaar heeft onze onderneming wereldwijd 6,2 miljoen auto’s verkocht, een toename van vierenhalf procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Dat is een heel net resultaat."

Vanaf dit moment heeft Volkswagen een dubbel doel: in 2018 willen de Duitsers niet alleen op het gebied van elektromobiliteit nummer één zijn, maar ook – en dat is al eerder veelvuldig aangekondigd – de grootste autofabrikant ter wereld. "Op de IAA geven wij het startschot voor ons grootste elektro-offensief," aldus Winterkorn. ‘Bij voldoende vraag’ komen op de middellange termijn tot veertig nieuwe modellen met alternatieve aandrijvingen op de markt. Daartoe worden intussen al zo’n zeventigduizend mensen opgeleid.

Rupert Stadler, de baas van dochteronderneming Audi, zei op de IAA in 2005 te hebben aangekondigd de omzet binnen tien jaar tijd zou verdubbelen. "Maar we hebben het in acht jaar tijd voor elkaar gekregen. Dit jaar verkopen wij anderhalf miljoen auto’s."

Daartoe moeten de gefacelifte A8 en de nieuwe A3 cabrio een bijdrage leveren. (HHemmes)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Na jaren handjeklap van het VW/Audi concern met de duitse regering,pretenderenze nu dat ze “Umweltfreundlich” bewust zijn…..lol

Geplaatst door: JP op
Volkswagen stort zich met 40 modellen op e-mobiliteit - Automobielmanagement.nl

Volkswagen stort zich met 40 modellen op e-mobiliteit

De Volkwagen Groep investeert tot 2015 meer dan 32 miljard euro in de ontwikkeling van energiezuinige technologieën en duurzame productie om in 2018 nummer één te zijn op het gebied van elektromobiliteit.

Dat zei Martin Winterkorn, de baas van de Volkswagen Groep op de IAA in Frankfurt. "Ondanks terughoudende markten is ons concern zeer gezond. In de eerste acht maanden van dit jaar heeft onze onderneming wereldwijd 6,2 miljoen auto’s verkocht, een toename van vierenhalf procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Dat is een heel net resultaat."

Vanaf dit moment heeft Volkswagen een dubbel doel: in 2018 willen de Duitsers niet alleen op het gebied van elektromobiliteit nummer één zijn, maar ook – en dat is al eerder veelvuldig aangekondigd – de grootste autofabrikant ter wereld. "Op de IAA geven wij het startschot voor ons grootste elektro-offensief," aldus Winterkorn. ‘Bij voldoende vraag’ komen op de middellange termijn tot veertig nieuwe modellen met alternatieve aandrijvingen op de markt. Daartoe worden intussen al zo’n zeventigduizend mensen opgeleid.

Rupert Stadler, de baas van dochteronderneming Audi, zei op de IAA in 2005 te hebben aangekondigd de omzet binnen tien jaar tijd zou verdubbelen. "Maar we hebben het in acht jaar tijd voor elkaar gekregen. Dit jaar verkopen wij anderhalf miljoen auto’s."

Daartoe moeten de gefacelifte A8 en de nieuwe A3 cabrio een bijdrage leveren. (HHemmes)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Na jaren handjeklap van het VW/Audi concern met de duitse regering,pretenderenze nu dat ze “Umweltfreundlich” bewust zijn…..lol

Geplaatst door: JP op