Veilig en duurzaam
Dit claimt Guus van Dreven, directeur van de Autoschade Herstel Groep. "Steeds meer opdrachtgevers zijn op zoek naar gecertificeerde herstellers die EV’s op een veilige en duurzame manier kunnen repareren. AHG wil inspelen op deze vraag. Hiervoor hebben wij gekozen voor de NEN9140 certificering." Volgens Van Dreven past dit naadloos bij AHG’s filosofie over duurzaam en milieubewust schadeherstel.

Nieuwe NEN norm
Herstellers die EV’s willen repareren moeten voldoen aan de nieuwe NEN norm NEN 9140. Deze norm geeft specifieke eisen voor het veilig werken aan deze voertuigen door het wegnemen van elektrische gevaren. Daarnaast geeft NEN 9140 eisen voor veilige opslag van beschadigde EV’s en elektrisch gevaarlijke onderdelen van EV’s. Volgens Van Dreven is de verwachting dat de nieuwe norm eind dit jaar van kracht zal zijn: ""Tot die tijd zal AHG gaan voldoen aan de NEN 3140, de norm die op dit moment geldt als Arbo regel voor het werken aan spanningssytemen van hybride voertuigen en EV’s."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding