De taxi’s van Taxi Electric verzorgen taxiservices met volledig elektrische auto’s. Afhankelijk van het gebruik hebben ze een actieradius van tussen de 100 en 150 kilometer. Op drukke dagen rijden de taxi’s gemiddeld 300 kilometer. Om dit mogelijk te maken wordt gebruik gemaakt van snelladers.

Bij de lancering van de eerste elektrische auto’s werd nog gewaarschuwd voor het gebruik van snelladers. Er werd verwacht dat frequent snelladen een negatief effect zou hebben op de prestaties van de batterij. Bij veelvuldig gebruik zou deze degraderen tot 70% van haar capaciteit. Maar die angst blijkt ongegrond. Wel duurt in de winter het snelladen ongeveer tien minuten langer omdat de vrieskou effect heeft op de laadsnelheid.

Wat de chauffeurs van Taxi Electric ook opviel, is dat elektrische auto’s een betere wegligging hebben. Met name bij gladheid en sneeuw zijn de rijeigenschappen vele malen beter dan die van traditionele auto’s. 90% van de chauffeurs van Taxi Electric geeft aan een elektrische auto comfortabeler te vinden en niet meer met een brandstofauto te willen rijden. De belangrijkste redenen zijn: rijcomfort en rust in de auto.

Bron: Autoleasewereld