Reddingsplan elektrische auto, snelheidsrecord, verkooptopper en e-rally

In de media heette het al snel een “reddingsplan voor de elektrische auto”. Klanten van de leasemaatschappijen ALD Automotive, Arval, Athlon Car Lease en Leaseplan kunnen hun leaseauto nog dit jaar inruilen voor een (semi-)elektrische auto. Althans, als hun huidige leasecontract afloopt voor 1 april 2014.

0%

Wie overstapt kan tot 2018 rekenen met nul procent fiscale bijtelling, omdat de nieuwe bijtellingsregels ingaan per 2014. "Met deze actie willen we heel leasend Nederland in beweging krijgen. Schoner, stiller en zuiniger autorijden is beter voor mensen en het milieu.", aldus Tjerk Wagenaar, directeur van initiatiefnemer Natuur & Milieu. Om de actie helemaal af te maken gooien de leasemaatschappijen er ook een gratis laadpaal of vakantieauto tegenaan.  Zo’n 30.000 rijders komen in aanmerking voor het aanbod.

 

2,18 seconden

Van heel andere aard is de prestatie van DUT Racing Team van de TU Delft. Met een tijd van 2,18 seconden werd de snelste acceleratie met een elektrische auto van 0 tot 100 km/u neergezet. Het vorige record werd verpulverd met maar liefst 0,5 seconde.

Model S

Een week EV-nieuws is niet compleet zonder een item over Tesla. Deze keer is het de Amerikanen gelukt de verkoopstatistieken in Noorwegen te domineren. De Model S is er simpelweg de meest verkochte auto in de eerste twee weken van september. Het gaat om 322 exemplaren, bijna zeventig meer dan de nummer twee op de lijst, de Volkswagen Golf.

 

Amsterdam E-Challenge

In ons land rijden er ook de nodige exemplaren van de Model S. Een handjevol duikt zaterdag 28 september op tijdens de Amsterdam E-Challenge. Een kleine honderd equipes hebben zich aangemeld voor deze elektrische rally. Iets minder dan de ruim 250 van de voorgaande editie.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reddingsplan elektrische auto, snelheidsrecord, verkooptopper en e-rally - Automobielmanagement.nl

Reddingsplan elektrische auto, snelheidsrecord, verkooptopper en e-rally

In de media heette het al snel een “reddingsplan voor de elektrische auto”. Klanten van de leasemaatschappijen ALD Automotive, Arval, Athlon Car Lease en Leaseplan kunnen hun leaseauto nog dit jaar inruilen voor een (semi-)elektrische auto. Althans, als hun huidige leasecontract afloopt voor 1 april 2014.

0%

Wie overstapt kan tot 2018 rekenen met nul procent fiscale bijtelling, omdat de nieuwe bijtellingsregels ingaan per 2014. "Met deze actie willen we heel leasend Nederland in beweging krijgen. Schoner, stiller en zuiniger autorijden is beter voor mensen en het milieu.", aldus Tjerk Wagenaar, directeur van initiatiefnemer Natuur & Milieu. Om de actie helemaal af te maken gooien de leasemaatschappijen er ook een gratis laadpaal of vakantieauto tegenaan.  Zo’n 30.000 rijders komen in aanmerking voor het aanbod.

 

2,18 seconden

Van heel andere aard is de prestatie van DUT Racing Team van de TU Delft. Met een tijd van 2,18 seconden werd de snelste acceleratie met een elektrische auto van 0 tot 100 km/u neergezet. Het vorige record werd verpulverd met maar liefst 0,5 seconde.

Model S

Een week EV-nieuws is niet compleet zonder een item over Tesla. Deze keer is het de Amerikanen gelukt de verkoopstatistieken in Noorwegen te domineren. De Model S is er simpelweg de meest verkochte auto in de eerste twee weken van september. Het gaat om 322 exemplaren, bijna zeventig meer dan de nummer twee op de lijst, de Volkswagen Golf.

 

Amsterdam E-Challenge

In ons land rijden er ook de nodige exemplaren van de Model S. Een handjevol duikt zaterdag 28 september op tijdens de Amsterdam E-Challenge. Een kleine honderd equipes hebben zich aangemeld voor deze elektrische rally. Iets minder dan de ruim 250 van de voorgaande editie.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding