Amerikaanse Volkswagenfabriek wint Green Power Leadership Award

De Amerikaanse Volkswagenfabriek in Chattanooga, Texas, heeft tijdens de jaarlijkse Renewable Energy Markets Conference in Texas de prijs ontvangen voor de inspanningen op het gebied van de duurzame energiewinning.

Deze 2013 Green Power Leadership Award van de EPA, de Amerikaanse Environmental Protection Agency, is een erkenning voor de investeringen van de VW Groep in het winnen van zonne-energie. Daartoe is op het terrein bij de fabriek een Solar Park opgezet, waar momenteel 13 miljoen kWh aan groene energie wordt gewonnen, genoeg voor 12 procent van de elektriciteitsbehoefte van het bedrijf in Chattanooga. De Award is aan slechts vier organisaties wereldwijd toegekend.

Volgens fabrieksdirecteur Frank Fischer vormt het genereren van groene energie ter plaatse een belangrijk deel van de pogingen van Volkswagen in zijn wereldwijde Think Blue-programma, wat als doel heeft de ‘footprint’ van de gehele productielijn tot en met de energievoorziening in de auto’s te verduurzamen. Het park met zonnepanelen beslaat een oppervlakte van bijna 13,5 hectare. Het gehele fabriekscomplex is twee maal zo groot.

De huidige energiewinning van 13 miljoen kWh vertegenwoordigt het equivalent van de CO2-uitstoot van bijna 2 duizend personenauto’s per jaar, of kan gezien worden als de hoeveelheid energie die nodig is voor ruim duizend gemiddelde Amerikaanse huishoudens. In de twee jaar geleden geopende fabriek in Chattanooga werken 2.500 mensen aan de productie van de Volkswagen Passat sedan. Een studie van de Universiteit van Texas heeft vorig jaar uitgewezen dat de aanwezigheid van de VW-fabriek ruim 12 duizend full-time banen heeft gegenereerd en een inkomen voor het gebied van 643 miljoen dollar per jaar, plus 53,3 miljoen dollar aan jaarlijkse lokale en staatsbelastingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Amerikaanse Volkswagenfabriek wint Green Power Leadership Award - Automobielmanagement.nl

Amerikaanse Volkswagenfabriek wint Green Power Leadership Award

De Amerikaanse Volkswagenfabriek in Chattanooga, Texas, heeft tijdens de jaarlijkse Renewable Energy Markets Conference in Texas de prijs ontvangen voor de inspanningen op het gebied van de duurzame energiewinning.

Deze 2013 Green Power Leadership Award van de EPA, de Amerikaanse Environmental Protection Agency, is een erkenning voor de investeringen van de VW Groep in het winnen van zonne-energie. Daartoe is op het terrein bij de fabriek een Solar Park opgezet, waar momenteel 13 miljoen kWh aan groene energie wordt gewonnen, genoeg voor 12 procent van de elektriciteitsbehoefte van het bedrijf in Chattanooga. De Award is aan slechts vier organisaties wereldwijd toegekend.

Volgens fabrieksdirecteur Frank Fischer vormt het genereren van groene energie ter plaatse een belangrijk deel van de pogingen van Volkswagen in zijn wereldwijde Think Blue-programma, wat als doel heeft de ‘footprint’ van de gehele productielijn tot en met de energievoorziening in de auto’s te verduurzamen. Het park met zonnepanelen beslaat een oppervlakte van bijna 13,5 hectare. Het gehele fabriekscomplex is twee maal zo groot.

De huidige energiewinning van 13 miljoen kWh vertegenwoordigt het equivalent van de CO2-uitstoot van bijna 2 duizend personenauto’s per jaar, of kan gezien worden als de hoeveelheid energie die nodig is voor ruim duizend gemiddelde Amerikaanse huishoudens. In de twee jaar geleden geopende fabriek in Chattanooga werken 2.500 mensen aan de productie van de Volkswagen Passat sedan. Een studie van de Universiteit van Texas heeft vorig jaar uitgewezen dat de aanwezigheid van de VW-fabriek ruim 12 duizend full-time banen heeft gegenereerd en een inkomen voor het gebied van 643 miljoen dollar per jaar, plus 53,3 miljoen dollar aan jaarlijkse lokale en staatsbelastingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding