De openingsceremonie is om 10.10 uur. Directeur Pieter van der Velden van Toyota Nederland voor de derde maal hoofdsponsor van ecomobiel – de aandacht vestigen op de urgentie van het thema luchtkwaliteit. Toyota investeert wereldwijd op diverse manieren in schoner rijden om een bijdrage te leveren aan een gezonder leefklimaat met als uiteindelijk streven ‘Towards Zero Emission’ mobiliteit. In samenwerking met het Longfonds en diverse gemeenten, waaronder Rotterdam, zet Toyota het onderwerp klimaatbeleid en luchtkwaliteit door middel van zuinige en schone mobiliteit nadrukkelijk op de maatschappelijke agenda in Nederland. Tijdens ecomobiel worden de indringende resultaten gepresenteerd van een onderzoek door CE Delft naar praktijkemissies. Directeur Michael Rutgers van het Longfonds roept eveneens op tot actie. Hij zal betogen dat het in het kader van mobiliteitvraagstukken het noodzakelijk is om in te zetten op zowel luchtkwaliteit als klimaat.

Directeur-generaal milieu en internationaal van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu Chris Kuijpers is direct betrokken bij het Nederlandse beleid rond luchtkwaliteit. De gezamenlijke overheden werken aan het verbeteren van de luchtkwaliteit om te voldoen aan de gewenste normen voor volksgezondheid en natuurbehoud. Maar het onderwerp overstijgt het nationale niveau: de Europese strategie over luchtverontreiniging wordt herzien, er worden nieuwe nationale emissieplafonds voor luchtverontreinigende stoffen vastgesteld en er komt mogelijk ook een herziening van de Richtlijn Luchtkwaliteit. Tijdens ecomobiel en ecologistiek komt ‘Zero Emission’ op beide dagen nadrukkelijk naar voren in o.a. het Seminar Zero Emissie Stadsdistributie, Het Symposium van de Stichting Zero Emissie Busvervoer.

 

Tijdschema opening ecomobiel en ecologistiek 2013

  • 10.10 uur – Introductie door Wendy van de Geijn van 54Events, gevolgd door een videoboodschap met succeswens vanuit de World Solar Challenge in Australië door het deelnemende Solar Stella Team van Tu/e
  • 10.15 uur – Speech Algemeen Directeur Toyota Nederland Pieter van der Velden over het thema luchtkwaliteit
  • 10.25 uur – Speech Algemeen Directeur Longfonds Michael Rutgers
  • 10.30 uur – Directeur Generaal Chris Kuijpers van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu met speech en openingshandeling
  • 10.45 uur – Einde officiële gedeelte

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding