Volkswagen uitgeroepen tot duurzaamste autoconcern

Volkswagen Groep is uitgeroepen tot het meest duurzame autoconcern ter wereld. In het onderzoek, gebaseerd op de Dow Jones Sustainability Index, werden 31 autoconcerns beoordeeld. De criteria waren onder meer milieuvriendelijkheid, innovatiekracht en verantwoordelijke bedrijfsvoering.

Het onderzoek werd uitgevoerd door RobecoSAM en het is voor het eerst dat de Volkswagen Groep de titel krijgt. Volkswagen zegt dé aanbieder van groene mobiliteit te willen worden en de complete bedrijfsvoering is ingericht op een efficiënt gebruik van energie en grondstoffen. In  de Dow Jones Sustainability Index scoorde Volkswagen overall 89 van de maximaal 100 punten. De onderzoekers noemen specifiek de grote inspanningen om het verbruik van het complete leveringsgamma te verminderen. Volkswagen Groep haalde de hoogst mogelijke score voor zijn milieumanagementsysteem, risicomanagement en betrokkenheid bij de gemeenschap.

Volkswagen Groep wil in 2018 de meest ‘toekomstbestendige’ autofabrikant ter wereld zijn. Een belangrijk onderdeel hiervan is het terugdringen van de CO2-uitstoot. Elke nieuwe modelgeneratie is tussen tien en vijftien procent zuiniger dan de vorige, zegt het concern. In 2015 zal de gemiddelde CO2-uitstoot van het complete gamma van de Volkswagen-Groep minder dan 120 gram per kilometer bedragen, in 2020 minder dan 95 g/km. Er staat natuurlijk tegenover dat Volkswagen groep steeds meer auto’s verkoopt en wil verkopen. Of de absolute CO2-uitstoot van producten van de VW Groep dus lager wordt, is maar de vraag.  De totale wereldwijde investeringen tussen nu en 2016 van de Groep bedragen 62,4 miljard euro  plus 14 miljard euro in China. Ruim tweederde deel hiervan wordt direct of indirect gebruikt voor efficiëntere voertuigen, aandrijflijnen en technologieën en voor meer milieuvriendelijke productiemethoden.

Want Volkswagen werkt aan duurzamere productiemethoden: in 2018 moet de productie 25 procent milieuvriendelijker zijn. In 2020 moet de totale uitstoot van broeikasgassen in de productie met veertig procent zijn teruggebracht ten opzichte van de waarden in 2010. Om dat te bereiken, wordt zo’n zeshonderd miljoen euro geïnvesteerd in het gebruik van hernieuwbare energie als zon-, wind- en waterkracht.

Volkswagen is sinds kort ook opgenomen in een tweetal ranglijsten van het zogenaamde Carbon Disclosure Project (CDP), een non-profit organisatie die initiatieven van grote beursgenoteerde ondernemingen op het gebied van klimaatverandering analyseert.  Doordat Volkswagen volgens het CDP grote stappen vooruit heeft gezet, is de Groep nu voor het eerst opgenomen in de CDP Global 500 Climate Performance Leadership Index en de CDP Global 500 Climate Disclosure Leadership Index. Niet alleen de prestaties maar ook de transparante manier van gegevenspublicatie werden door het CDP als zeer goed beoordeeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Wb innovatiekracht en milieu?????? Bull!Bedrijfsvoering? Hebben we geen openbaar inzicht in. Is algemeen bekend dat vw heel laat kwam met milieuvriendelijke diesels,el./hybryden. Hand boven het hoofd gehouden door de regering….?Tell-me-something-new

Geplaatst door: JP op
Volkswagen uitgeroepen tot duurzaamste autoconcern - Automobielmanagement.nl

Volkswagen uitgeroepen tot duurzaamste autoconcern

Volkswagen Groep is uitgeroepen tot het meest duurzame autoconcern ter wereld. In het onderzoek, gebaseerd op de Dow Jones Sustainability Index, werden 31 autoconcerns beoordeeld. De criteria waren onder meer milieuvriendelijkheid, innovatiekracht en verantwoordelijke bedrijfsvoering.

Het onderzoek werd uitgevoerd door RobecoSAM en het is voor het eerst dat de Volkswagen Groep de titel krijgt. Volkswagen zegt dé aanbieder van groene mobiliteit te willen worden en de complete bedrijfsvoering is ingericht op een efficiënt gebruik van energie en grondstoffen. In  de Dow Jones Sustainability Index scoorde Volkswagen overall 89 van de maximaal 100 punten. De onderzoekers noemen specifiek de grote inspanningen om het verbruik van het complete leveringsgamma te verminderen. Volkswagen Groep haalde de hoogst mogelijke score voor zijn milieumanagementsysteem, risicomanagement en betrokkenheid bij de gemeenschap.

Volkswagen Groep wil in 2018 de meest ‘toekomstbestendige’ autofabrikant ter wereld zijn. Een belangrijk onderdeel hiervan is het terugdringen van de CO2-uitstoot. Elke nieuwe modelgeneratie is tussen tien en vijftien procent zuiniger dan de vorige, zegt het concern. In 2015 zal de gemiddelde CO2-uitstoot van het complete gamma van de Volkswagen-Groep minder dan 120 gram per kilometer bedragen, in 2020 minder dan 95 g/km. Er staat natuurlijk tegenover dat Volkswagen groep steeds meer auto’s verkoopt en wil verkopen. Of de absolute CO2-uitstoot van producten van de VW Groep dus lager wordt, is maar de vraag.  De totale wereldwijde investeringen tussen nu en 2016 van de Groep bedragen 62,4 miljard euro  plus 14 miljard euro in China. Ruim tweederde deel hiervan wordt direct of indirect gebruikt voor efficiëntere voertuigen, aandrijflijnen en technologieën en voor meer milieuvriendelijke productiemethoden.

Want Volkswagen werkt aan duurzamere productiemethoden: in 2018 moet de productie 25 procent milieuvriendelijker zijn. In 2020 moet de totale uitstoot van broeikasgassen in de productie met veertig procent zijn teruggebracht ten opzichte van de waarden in 2010. Om dat te bereiken, wordt zo’n zeshonderd miljoen euro geïnvesteerd in het gebruik van hernieuwbare energie als zon-, wind- en waterkracht.

Volkswagen is sinds kort ook opgenomen in een tweetal ranglijsten van het zogenaamde Carbon Disclosure Project (CDP), een non-profit organisatie die initiatieven van grote beursgenoteerde ondernemingen op het gebied van klimaatverandering analyseert.  Doordat Volkswagen volgens het CDP grote stappen vooruit heeft gezet, is de Groep nu voor het eerst opgenomen in de CDP Global 500 Climate Performance Leadership Index en de CDP Global 500 Climate Disclosure Leadership Index. Niet alleen de prestaties maar ook de transparante manier van gegevenspublicatie werden door het CDP als zeer goed beoordeeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Wb innovatiekracht en milieu?????? Bull!Bedrijfsvoering? Hebben we geen openbaar inzicht in. Is algemeen bekend dat vw heel laat kwam met milieuvriendelijke diesels,el./hybryden. Hand boven het hoofd gehouden door de regering….?Tell-me-something-new

Geplaatst door: JP op