Eerste elektrische snellaadstation aan A2 geopend

Het eerste snellaadstation voor elektrische auto’s is geopend bij pompstation Haarrijn in Breukelen aan de A2. Gedeputeerde Ralph de Vries van Provincie Utrecht deed de opening.

Het snellaadstation is in opdracht van leasemaatschappij MisterGreen aangesloten op het elektriciteitsnetwerk van netbeheerder Stedin. Tankpasleverancier Travelcard  exploiteert  het snellaadstation. Berijders van elektrische auto met een ev-laadpas van TravelCard hebben automatisch ook tot dit laadstation toegang. In tien minuten kan gemiddeld voor zestig kilometer energie worden geladen. De snelladers zijn een ondersteuning voor het thuis en op het werk laden.

Het snellaadstation is de eerste van twintig uit het snellaadnetwerk ‘Charge Network’. Oprichter MisterGreen Electric Lease breidt het netwerk het komende jaar verder uit met nog twintig elektrische pompstations langs snelwegen in de Randstad. Mark Schreurs van MisterGreen: "Als leasemaatschappij voor elektrische auto nemen wij met de oprichting van Charge Network de verantwoordelijkheid voor het opzetten van een landelijk dekkend netwerk aan snelladers. Onze leaserijders kunnen hier gratis laden".

Travelcard ziet het als ‘een unieke kans’ om elektrisch rijden te stimuleren en zij ev-rijders extra service te bieden. "De samenwerking met MisterGreen past bij Travelcard omdat we dezelfde overtuiging hebben met betrekking tot kwaliteit en duurzaamheid van rijden en het leveren van diensten", aldus Jan-Reint Vink, directeur van Travelcard.

Provincie Utrecht en Rijkswaterstaat faciliteren het project. Het plan is onderdeel van een gezamenlijk overheidsdoel om in 2025 een miljoen elektrische auto’s in Nederland te laten rijden. Met de snelladers wil de Provincie Utrecht de range anxiety wegnemen. Nederland is wereldwijd een van de koplopers in de adoptie van de elektrische auto. Eind 2013 zullen er meer dan drieduizend volelektrische auto’s in Nederland op kenteken staan, zo is een voorspelling. Ook netbeheerder Stedin steunt het initiatief.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Kun je hier ook met een mennekes stekker laden??

Geplaatst door: koen zweers op
Eerste elektrische snellaadstation aan A2 geopend - Automobielmanagement.nl

Eerste elektrische snellaadstation aan A2 geopend

Het eerste snellaadstation voor elektrische auto’s is geopend bij pompstation Haarrijn in Breukelen aan de A2. Gedeputeerde Ralph de Vries van Provincie Utrecht deed de opening.

Het snellaadstation is in opdracht van leasemaatschappij MisterGreen aangesloten op het elektriciteitsnetwerk van netbeheerder Stedin. Tankpasleverancier Travelcard  exploiteert  het snellaadstation. Berijders van elektrische auto met een ev-laadpas van TravelCard hebben automatisch ook tot dit laadstation toegang. In tien minuten kan gemiddeld voor zestig kilometer energie worden geladen. De snelladers zijn een ondersteuning voor het thuis en op het werk laden.

Het snellaadstation is de eerste van twintig uit het snellaadnetwerk ‘Charge Network’. Oprichter MisterGreen Electric Lease breidt het netwerk het komende jaar verder uit met nog twintig elektrische pompstations langs snelwegen in de Randstad. Mark Schreurs van MisterGreen: "Als leasemaatschappij voor elektrische auto nemen wij met de oprichting van Charge Network de verantwoordelijkheid voor het opzetten van een landelijk dekkend netwerk aan snelladers. Onze leaserijders kunnen hier gratis laden".

Travelcard ziet het als ‘een unieke kans’ om elektrisch rijden te stimuleren en zij ev-rijders extra service te bieden. "De samenwerking met MisterGreen past bij Travelcard omdat we dezelfde overtuiging hebben met betrekking tot kwaliteit en duurzaamheid van rijden en het leveren van diensten", aldus Jan-Reint Vink, directeur van Travelcard.

Provincie Utrecht en Rijkswaterstaat faciliteren het project. Het plan is onderdeel van een gezamenlijk overheidsdoel om in 2025 een miljoen elektrische auto’s in Nederland te laten rijden. Met de snelladers wil de Provincie Utrecht de range anxiety wegnemen. Nederland is wereldwijd een van de koplopers in de adoptie van de elektrische auto. Eind 2013 zullen er meer dan drieduizend volelektrische auto’s in Nederland op kenteken staan, zo is een voorspelling. Ook netbeheerder Stedin steunt het initiatief.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Kun je hier ook met een mennekes stekker laden??

Geplaatst door: koen zweers op