Tesla ineens marktleider in Noorwegen

De Noorse markt is natuurlijk niet een erg grote markt, maar toch is het een opmerkelijk signaal: in Noorwegen wordt de ranglijst van meest verkochte auto’s van de afgelopen maand aangevoerd door Tesla met z’n dure elektrische auto’s.

Tesla wist in Noorwegen in de eerste maand waarin het merk op de markt kwam – en ondanks een prijskaartje van 85 duizend euro – meteen 616 auto’s te verkopen, twee keer zo veel als de Volkswagen Golf. Tesla heeft in dat land daarmee in één klap een marktaandeel van ruim vijf procent weten te veroveren. Dat komt mede door het feit dat elektrische auto’s in Noorwegen zwaar gesubsidieerd worden. Bovendien hoeft de bestuurder nergens te betalen voor parkeren of voor tol en mag hij ook gebruikmaken van speciale rijstroken op de snelwegen. Om het gebruik van elektrische auto’s nog verder te stimuleren, is ook een dicht netwerk aan oplaadstations aangelegd. De verkopen van dure auto’s worden bovendien gestimuleerd door het feit dat de koopkracht in Noorwegen nog altijd op een hoog niveau ligt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla ineens marktleider in Noorwegen - Automobielmanagement.nl

Tesla ineens marktleider in Noorwegen

De Noorse markt is natuurlijk niet een erg grote markt, maar toch is het een opmerkelijk signaal: in Noorwegen wordt de ranglijst van meest verkochte auto’s van de afgelopen maand aangevoerd door Tesla met z’n dure elektrische auto’s.

Tesla wist in Noorwegen in de eerste maand waarin het merk op de markt kwam – en ondanks een prijskaartje van 85 duizend euro – meteen 616 auto’s te verkopen, twee keer zo veel als de Volkswagen Golf. Tesla heeft in dat land daarmee in één klap een marktaandeel van ruim vijf procent weten te veroveren. Dat komt mede door het feit dat elektrische auto’s in Noorwegen zwaar gesubsidieerd worden. Bovendien hoeft de bestuurder nergens te betalen voor parkeren of voor tol en mag hij ook gebruikmaken van speciale rijstroken op de snelwegen. Om het gebruik van elektrische auto’s nog verder te stimuleren, is ook een dicht netwerk aan oplaadstations aangelegd. De verkopen van dure auto’s worden bovendien gestimuleerd door het feit dat de koopkracht in Noorwegen nog altijd op een hoog niveau ligt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding