De DOET Horecadeal moet de aangesloten horeca-ondernemers vooral wijzen op de (financiële) voordelen van elektrisch rijden. Voordelen die vooral nog dit jaar gelden. Dus haast is geboden, zegt ook Steef Korfker, directeur van DOET (Dutch Organisation for Electric Transport). "Sinds de bekendmaking van de kabinetsplannen op Prinsjesdag is duidelijk dat deze financiële voordelen per 1 januari 2014 aanzienlijk omlaag gaan. Ondernemers kunnen dit jaar nog tot tienduizenden euro’s verdienen door over te stappen naar een elektrisch voertuig en bijbehorende oplaadvoorziening(en). Een overstap die geld bespaart."

Volgens Korfker zijn veel ondernemers niet op de hoogte van alle voordelen van elektrisch rijden. Bovendien ziet men tegen al het papierwerk op. Daarom heeft DOET de overstapservice in het leven geroepen. De ondernemer hoeft dan alleen maar de keuze te maken uit het aanbod en het voordeel te berekenen. De leverancier neemt vervolgens contact op. De subsidieaanvraag wordt overgenomen door IMC Organisatie Personeel Subsidie. Korfker: "Ondernemers kunnen kiezen uit een breed aanbod van producten en diensten: van voertuig tot verzekering, van scooter of fiets tot groene stroom, van laadpaal tot vermelding van de laadvoorziening op de landelijke zoeksites. Ook vervangend vervoer wordt aangeboden."

DOET wil dergelijke deals ook met andere brancheorganisaties sluiten. Welke dat precies zijn, wil Korfker nog niet zeggen. Maar binnen enkele weken zal dit bekend worden gemaakt. En dan is haast geboden. "Maar ook in 2014 blijft elektrisch rijden voordelig. We gaan wat dat betreft gewoon door met het op de kaart zetten van EV." Bron: ALW