Finalisten voor Green Car Of The Year 2014 bekend

Green Car Journal heeft de vijf finalisten aangewezen voor de Green Car of the Year 2014 van het tijdschrift. Het zijn de Audi A6 TDI, BMW 328d, Honda Accord, Mazda3 en Toyota Corolla. De winnaar wordt bekendgemaakt op de Los Angeles Motor Show.

Een toenemend aantal automodellen komt  elk jaar in aanmerking voor het Green Car of the Year-programma, dat is een weerspiegeling van de groeiende inspanningen van de automobielsector op het gebied van verbeterde efficiëntie en een verminderde impact op het milieu. "De diversiteit op dit gebied van finalisten illustreert niet alleen dat ‘groen’ is terechtgekomen in de mainstream maar ook dat er geen standaard benadering is voor het bereiken van steeds hogere niveaus van brandstofrendement en milieuprestaties," aldus Ron Cogan, uitgever van Green Car Journal en CarsOfChange.com.

Finalisten worden geselecteerd op basis van hun prestaties op het gebied van milieu. Beschikbaarheid voor de massamarkt is een belangrijke factor om te garanderen dat de modellen ook het potentieel hebben om echt verschil te maken qua milieubelasting. De finalisten moeten ook op de markt zijn op 1  januari van het jaar van onderscheiding.

De bekende autofreak Jay Leno is jurylid van Green Car of the Year maar ook leiders van de grote milieuorganisaties in de VS, waaronder Jean-Michel Cousteau (president van de Ocean Futures Society) en Frances Beinecke, de voorzitter van de Natural Resources Defense Council. Redacteuren van Green Car Journal maken de jury compleet.

Audi’s A6 3.0 TDI van 2014 combineert uitstekende ‘groene prestaties’ met een onverwacht prestatieniveau in een zeer efficiënte auto, aldus de jury.

De nieuwe BMW 328d beschikt over de eerste viercilinder BMW-dieselmotor in de VS. Deze auto combineert een ‘uitzonderlijk hoog brandstofrendement’ met de prestaties die verwacht worden van BMW-modellen.

Het doel van Honda’s populaire Accord sedan is de leider te zijn op het gebied van rendement met een scala aan efficiënte motorkeuzes, waaronder viercilinder, V6, hybride en plug-in hybride. De plug-in zou de laagste verbruiksscore behalen van alle middelgrote hybride sedans in het land.

De  nieuwe derde generatie Mazda3 is lichter, efficiënter en zit vol met geavanceerde elektronica. De Mazda3 is voorzien van de bekroonde SKYACTIV-technologie van Mazda. De Mazda3 2.0 vierdeurs sedan biedt best-in-class brandstofverbruik. Er is ook een 2.5 met een i-ELOOP remenergie-regeneratiesysteem.

De Toyota Corolla is al lange tijd een bestseller door zijn mix van efficiëntie en betaalbaarheid. Met de geheel nieuwe Corolla 2014 zorgt Toyota voor ‘een verbeterde rijdynamiek en nog meer efficiëntie’. De 1.8 is het eerste model met de Valvematic-technologie van Toyota in de VS.

De Los Angeles Auto Show werd opgericht in 1907 en is elk jaar de eerste grote Noord-Amerikaanse autoshow van het seizoen. De show is opengesteld voor het publiek van 22 november t/m 1 december.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Finalisten voor Green Car Of The Year 2014 bekend - Automobielmanagement.nl

Finalisten voor Green Car Of The Year 2014 bekend

Green Car Journal heeft de vijf finalisten aangewezen voor de Green Car of the Year 2014 van het tijdschrift. Het zijn de Audi A6 TDI, BMW 328d, Honda Accord, Mazda3 en Toyota Corolla. De winnaar wordt bekendgemaakt op de Los Angeles Motor Show.

Een toenemend aantal automodellen komt  elk jaar in aanmerking voor het Green Car of the Year-programma, dat is een weerspiegeling van de groeiende inspanningen van de automobielsector op het gebied van verbeterde efficiëntie en een verminderde impact op het milieu. "De diversiteit op dit gebied van finalisten illustreert niet alleen dat ‘groen’ is terechtgekomen in de mainstream maar ook dat er geen standaard benadering is voor het bereiken van steeds hogere niveaus van brandstofrendement en milieuprestaties," aldus Ron Cogan, uitgever van Green Car Journal en CarsOfChange.com.

Finalisten worden geselecteerd op basis van hun prestaties op het gebied van milieu. Beschikbaarheid voor de massamarkt is een belangrijke factor om te garanderen dat de modellen ook het potentieel hebben om echt verschil te maken qua milieubelasting. De finalisten moeten ook op de markt zijn op 1  januari van het jaar van onderscheiding.

De bekende autofreak Jay Leno is jurylid van Green Car of the Year maar ook leiders van de grote milieuorganisaties in de VS, waaronder Jean-Michel Cousteau (president van de Ocean Futures Society) en Frances Beinecke, de voorzitter van de Natural Resources Defense Council. Redacteuren van Green Car Journal maken de jury compleet.

Audi’s A6 3.0 TDI van 2014 combineert uitstekende ‘groene prestaties’ met een onverwacht prestatieniveau in een zeer efficiënte auto, aldus de jury.

De nieuwe BMW 328d beschikt over de eerste viercilinder BMW-dieselmotor in de VS. Deze auto combineert een ‘uitzonderlijk hoog brandstofrendement’ met de prestaties die verwacht worden van BMW-modellen.

Het doel van Honda’s populaire Accord sedan is de leider te zijn op het gebied van rendement met een scala aan efficiënte motorkeuzes, waaronder viercilinder, V6, hybride en plug-in hybride. De plug-in zou de laagste verbruiksscore behalen van alle middelgrote hybride sedans in het land.

De  nieuwe derde generatie Mazda3 is lichter, efficiënter en zit vol met geavanceerde elektronica. De Mazda3 is voorzien van de bekroonde SKYACTIV-technologie van Mazda. De Mazda3 2.0 vierdeurs sedan biedt best-in-class brandstofverbruik. Er is ook een 2.5 met een i-ELOOP remenergie-regeneratiesysteem.

De Toyota Corolla is al lange tijd een bestseller door zijn mix van efficiëntie en betaalbaarheid. Met de geheel nieuwe Corolla 2014 zorgt Toyota voor ‘een verbeterde rijdynamiek en nog meer efficiëntie’. De 1.8 is het eerste model met de Valvematic-technologie van Toyota in de VS.

De Los Angeles Auto Show werd opgericht in 1907 en is elk jaar de eerste grote Noord-Amerikaanse autoshow van het seizoen. De show is opengesteld voor het publiek van 22 november t/m 1 december.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding