Na vijf jaar car2go nu elke 2,5 seconde een rit

Vijf jaar geleden op 24 oktober werd in het onderzoekscentrum van Daimler in Ulm het startschot gegeven voor de pilot car2go met vijftig wit-blauwe Smarts fortwo. Car2go was het eerste autodeelsysteem ter wereld dat werkte zonder vaste haal- en brenglocatie.

In de eerste fase bleef de gebruikersgroep beperkt tot medewerkers van de Daimler-vestiging in Ulm en daarna groeide de carsharingmarkt gestaag. Tegenwoordig is car2go actief op 23 locaties in zeven Europese en Noord-Amerikaanse landen. In november wordt dit aantal uitgebreid naar 25.

Car2go viert vandaag (24 oktober) zijn vijfde verjaardag en meldt meteen maar twee mijlpalen: een half miljoen klanten zouden inmiddels gebruikmaken van meer dan negenduizend Smarts. In Amsterdam maken klanten sinds november 2011 gebruik van een vloot van driehonderd batterij-elektrische Smarts. In september 2013 overschreed car2go voor het eerst het aantal van een miljoen ritten per maand. Met een vervijfvoudiging van het aantal klanten in minder dan anderhalf jaar is de groei duidelijk in een versnelling geraakt. Inmiddels begint elke 2,5 seconden een rit met een car2go op een van de locaties in Europa en Noord-Amerika. De basis van het succes van car2go wordt gevormd door het eenvoudige en volautomatische autodeelmodel en de beschikbaarheid van talrijke fortwo’s in de stad, zo zegt Daimler.

Zie ook: car2go A’dam vooral ingezet om openbaar vervoer te vermijden

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Na vijf jaar car2go nu elke 2,5 seconde een rit - Automobielmanagement.nl

Na vijf jaar car2go nu elke 2,5 seconde een rit

Vijf jaar geleden op 24 oktober werd in het onderzoekscentrum van Daimler in Ulm het startschot gegeven voor de pilot car2go met vijftig wit-blauwe Smarts fortwo. Car2go was het eerste autodeelsysteem ter wereld dat werkte zonder vaste haal- en brenglocatie.

In de eerste fase bleef de gebruikersgroep beperkt tot medewerkers van de Daimler-vestiging in Ulm en daarna groeide de carsharingmarkt gestaag. Tegenwoordig is car2go actief op 23 locaties in zeven Europese en Noord-Amerikaanse landen. In november wordt dit aantal uitgebreid naar 25.

Car2go viert vandaag (24 oktober) zijn vijfde verjaardag en meldt meteen maar twee mijlpalen: een half miljoen klanten zouden inmiddels gebruikmaken van meer dan negenduizend Smarts. In Amsterdam maken klanten sinds november 2011 gebruik van een vloot van driehonderd batterij-elektrische Smarts. In september 2013 overschreed car2go voor het eerst het aantal van een miljoen ritten per maand. Met een vervijfvoudiging van het aantal klanten in minder dan anderhalf jaar is de groei duidelijk in een versnelling geraakt. Inmiddels begint elke 2,5 seconden een rit met een car2go op een van de locaties in Europa en Noord-Amerika. De basis van het succes van car2go wordt gevormd door het eenvoudige en volautomatische autodeelmodel en de beschikbaarheid van talrijke fortwo’s in de stad, zo zegt Daimler.

Zie ook: car2go A’dam vooral ingezet om openbaar vervoer te vermijden

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding