De A15 verbindt het Rotterdamse havengebied met de Duitse grens. Enkele jaren geleden hebben Natuur & Milieu en Milieudefensie in samenwerking met diverse partijen het Project A15 op poten gezet, met de bedoeling elektrisch rijden op deze snelweg sterk te bevorderen.

Op 23 september is de aftrap gedaan om de infrastructuur voor elektrische auto’s te bouwen. The New Motion heeft zich nu opgeworpen als partner voor de laadfaciliteiten. Later komen er langs de A15 zonnepanelen en windmolens die schone stroom opwekken voor elektrische deelauto’s, die vier leasemaatschappijen aanbieden. Dat zijn Athlon Car Lease, Leaseplan, Arval en ALD.

"Leasemaatschappijen geven het goede voorbeeld door mee te doen aan dit project, zij zorgen er zo voor dat een grote groep automobilisten de overstap naar elektrisch vervoer gaat maken", aldus Sander Ouwerkerk, Algemeen Directeur van The New Motion.

"Ruim 30.000 autobezitters van wie het leasecontract afloopt in de periode tot 1 april 2014 krijgen de gelegenheid om de auto in te ruilen voor 15 december", vertelt Maarten van Biezen van Natuur & Milieu. "De boete voor het te vroeg verbreken van het contract wordt kwijtgescholden".

Bron: ZERauto

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding