Niet alleen verkoopt het merk meer auto’s in deze twee maanden dan in de twee jaar ervoor samen, maar de Outlander PHEV domineert ook de Nederlandse verkoopstatistieken – voor eventjes. Zoals het nu naar uitziet, worden in de laatste twee maanden meer Outlanders op de weg gezet dan Volkswagens (alle modellen samen), Renaults (idem) of Toyota’s (idem). In z’n eentje laat de Outlander alle andere merken in het stof bijten. Het kan verkeren.
De eerste BN’ers met een Outlander PHEV zijn ook al gesignaleerd: RTL-nieuwslezer Jan de Hoop  haalde zijn auto op de laatste oktoberdag op en Ruud Feltkamp (Noud van GTST) heeft er ook een. Ondertussen moet de Mitsubishi-dealerorganisatie per maand ruim tien keer meer auto’s afleveren dan gewoonlijk. Volgens de planning wordt circa de helft van de achtduizend Outlanders in december afgeleverd en in november krijgen ruim drieduizend klanten hun auto. In de laatste week van oktober zijn er ook een paar honderd op kenteken gezet. (Meer hierover in AM 13 van 15 november).


Onderzoek e-laad

Na Agentschap.nl en Accenture deed ook e-laad onlangs een onderzoek onder de ev-rijders. De geluiden zijn hetzelfde: de mensen zijn dik tevreden met hun keuze, opladen is wel een issue. De ev-rijder vangt één tot vijf keer per maand bot als hij bij een laadpaal arriveert. Gelukkig is er een nieuwe handleiding voor gemeentes uitgebracht om elektrisch rijdende burgers van dienst te zijn met extra laadvoorzieningen. En Agentschap.nl belooft dat op korte termijn meer informatie komt over de verlengde private aansluiting: dat is laden vanuit huis op openbaar terrein.

Coast-to-coast beklonken 

Nog een laatste nieuwtje: in Sacramento is de samenwerking beklonken tussen Nederland en Californië om kennis en informatie te delen rond elektrisch rijden. Bij de gelegenheid stelde staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu), na haar rit in de Tesla Model S,  dat Nederland de Europese koploper in duurzaamheid moet worden. De samenwerking is een initiatief van de stichting Coast-to-Coast E-Mobility onder leiding van de Nederlander Peter van Deventer. (bron: ZERauto)