BYD sluit contract met KLM

Het Chinese BYD tekende een tienjarig contract met KLM Equipment Services (KES) voor het onderhoud van 35 elektrische bussen en de bijbehorende laders.

Eerder dit jaar maakte BYD bekend dat het met luchthaven Schiphol in gesprek was voor de levering van 35 elektrische bussen. De order is van groot belang voor de Chinese bussenbouwer en het onderschrijft het succes waarmee het merk zich richt op Europese bus- en taxi-exploitanten met specifiek ontwikkelde elektrische bussen en personenauto’s. De aanstelling van KES als aftersalespartner moet ervoor zorgen dat de bussen op Schiphol goed worden onderhouden. Jan van Noort, Europe’s Senior After Sales Service Manager bij BYD: "Het is voor ons van groot belang om 35 bussen aan Schiphol te verkopen. Nu heeft BYD een professionele partner gekozen voor het onderhoud van die bussen. KES gaat er de komende tien jaar voor zorgen dat de passagiers probleemloos kunnen worden vervoerd tussen de terminals en de vliegtuigen", zo meldt ZERauto.

Wim van der Leegte, de directeur van de Nederlandse busfabrikant VDL, heeft eerder dit jaar gezegd het ‘geweldig triest’ te vinden dat Schiphol in deze tijden van crisis kiest voor een elektrische bus van Chinees in plaats van Nederlandse fabrikaat.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BYD sluit contract met KLM - Automobielmanagement.nl

BYD sluit contract met KLM

Het Chinese BYD tekende een tienjarig contract met KLM Equipment Services (KES) voor het onderhoud van 35 elektrische bussen en de bijbehorende laders.

Eerder dit jaar maakte BYD bekend dat het met luchthaven Schiphol in gesprek was voor de levering van 35 elektrische bussen. De order is van groot belang voor de Chinese bussenbouwer en het onderschrijft het succes waarmee het merk zich richt op Europese bus- en taxi-exploitanten met specifiek ontwikkelde elektrische bussen en personenauto’s. De aanstelling van KES als aftersalespartner moet ervoor zorgen dat de bussen op Schiphol goed worden onderhouden. Jan van Noort, Europe’s Senior After Sales Service Manager bij BYD: "Het is voor ons van groot belang om 35 bussen aan Schiphol te verkopen. Nu heeft BYD een professionele partner gekozen voor het onderhoud van die bussen. KES gaat er de komende tien jaar voor zorgen dat de passagiers probleemloos kunnen worden vervoerd tussen de terminals en de vliegtuigen", zo meldt ZERauto.

Wim van der Leegte, de directeur van de Nederlandse busfabrikant VDL, heeft eerder dit jaar gezegd het ‘geweldig triest’ te vinden dat Schiphol in deze tijden van crisis kiest voor een elektrische bus van Chinees in plaats van Nederlandse fabrikaat.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding