Feedback van klanten heeft geleid tot meer mogelijkheden om  Model S in Europa te configureren. Bestaande optiepakketten zijn uit elkaar gehaald zodat klanten een auto kunnen samenstellen die beter voldoet aan hun wensen. Zo zijn nu bijvoorbeeld alle interieurvarianten voor stoelen en kleuren leverbaar voor elke uitvoering. Daarnaast introduceert Tesla een aantal nieuwe opties, waaronder een nieuwe 19-inch velg.

Maar belangrijker is het wellicht dat Tesla nu ook een alternatief biedt om de auto te kunnen opladen door een CHAdeMO-adapter  als optie aan het programma toe te voegen.  Klanten kunnen daardoor gebruik maken van het netwerk van CHAdeMO-stations, die per uur 240 km actieradius kunnen toevoegen aan de Model S.

Tesla wil heldere en transparante prijzen bieden en houdt daarom doorlopend de valutakoersen scherp in de gaten, zodat de prijzen bij belangrijke en blijvende fluctuaties aangepast kunnen worden. Zo zijn onlangs de prijzen van Model S in Europa gewijzigd. Die is nu vanaf 69 duizend euro geprijsd.

Tesla Europa is in opbouw. De afgelopen paar maanden zijn sales- en servicecenters geopend in Amsterdam, Kopenhagen, Bergen, Oslo , Hamburg en Stuttgart en werd een retail design store geopend in Londen,  in het populaire winkelcentrum Westfield. Binnenkort worden nieuwe service centers geopend in Frankfurt, Düsseldorf en Stavanger. Voor Nederland staan stores en service centers in Amsterdam, Arnhem en Den Haag op de planning. Ook het netwerk van Superchargers wordt verder uitgerold na de opening van de eerste stations in Noorwegen afgelopen zomer. Voor het einde van dit jaar zijn de eerste Superchargers beschikbaar in Duitsland en langs de grote verbindingswegen tussen Nederland en Duitsland.