Koops Furness Erkend Duurzaam

Koops Furness is het eerste bedrijf dat het branchebrede programma Erkend Duurzaam heeft doorlopen. Voor zowel de truckbedrijven, personenauto-bedrijven als de schadeherstelbedrijven is Koops Furness nu gecertificeerd. Op 18 november werd dit eerste branchebrede certificaat Erkend Duurzaam uitgereikt door Frits Huffnagel (Focwa) en Bertho Eckhardt (Bovag).

Het is de eerste keer dat de brancheorganisaties gezamenlijk een onder het label Erkend Duurzaam behaald certificaat uitreiken. Dit vloeit voort uit de in juni aangekondigde samenwerking tussen Bovag, Focwa, RAI Vereniging en Stiba op het gebied van MVO en duurzaamheid. IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit) geeft in opdracht van hen uitvoering aan het Erkend Duurzaam programma.

Emerpark van Erkend Duurzaam Basis naar Erkend Duurzaam Plus

Vorige week vrijdag 15 november zijn alle vestigingen van EmerparkAuto gecertificeerd met Erkend Duurzaam PLUS. Nadat EmerparkAuto afgelopen september de certificering Erkend Duurzaam BASIS in ontvangst mocht nemen, is ook de stap naar Erkend Duurzaam PLUS gezet. EmerparkAuto is de eerste Citroëndealer in Nederland met een Erkend Duurzaam PLUS certificering.

Bij de beoordeling voor Erkend Duurzaam BASIS heeft expertisecentrum ARN in kaart gebracht (aan de hand van o.a. bewijslast) in hoeverre de bedrijfsvoering van EmerparkAuto duurzaam is. Deze beoordeling is gegroepeerd rond zes aandachtsgebieden van duurzaam ondernemen: bedrijfsvoering, communicatie, financiën, inkoop, verkoop en personeel. Voor Erkend Duurzaam PLUS is ook onderzocht hoe de afvalverwijdering en het energiebeheer en de daarbij komende kosten bij EmerparkAuto geregeld zijn. Doordat EmerparkAuto de afgelopen weken juist voor die laatste twee onderdelen de puntjes op de i heeft gezet, voldoen nu al hun vestigingen aan de Bovag-eisen voor Erkend Duurzaam PLUS.