Zonnepanelen op de RAI

Op papier gaat het systeem, dat in januari 2014 in gebruik wordt genomen, per jaar 360.000 kilowattuur leveren. Energieleverancier NUON heeft zonnepanelenbedrijf Oskomera Solar Power Solutions opdracht gegeven om de zonnepanelen te laten plaatsen. De zonnepanelen zijn van de Chinese fabrikant Yingli Solar met elk een vermogen van 245 Wp. Ruim 60% van het dakoppervlak op het 12.000 m2 grote dak wordt voorzien van panelen. Dat is wat maximaal mogelijk is qua belasting van het dak in verband met de dakconstructie en evenementen.

Financiering

Met het project is een investering van een half miljoen euro gemoeid. Dit wordt gefinancierd door Triodos Bank, huisbanken Deutsche Bank en Rabobank Amsterdam en een lening van het Amsterdams Investeringsfonds. Amsterdam RAI onderzoekt de mogelijkheid of ook andere delen van het complex met zonnepanelen kunnen worden uitgerust. Zeker is dat het nieuw te bouwen RAI Amtrium zal worden van voorzien van zonnepanelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding