Volvo ziet potentieel in draadloos laden na Vlaamse tests

Autofabrikant Volvo ziet een veelbelovende toekomst voor het draadloos laden van elektrische wagens via een elektromagnetisch veld.

Dat meldt het Zweedse bedrijf na afronding van een onderzoeksproject door het Vlaamse kenniscentrum voor de automobielindustrie – Flanders’ DRIVE. 

Uit de tests blijkt dat een elektrische Volvo C30 draadloos volledig kan worden opgeladen in ongeveer 2,5 uur, zegt Volvo in een persbericht. De auto wordt geparkeerd boven een oplaadplaat, waarna de batterij dankzij een elektromagnetisch veld draadloos wordt opgeladen. "Inductief laden heeft veel potentieel. Draadloze laadtechnologie is een comfortabele en efficiënte manier om energie door te geven. De studie wijst ook uit dat de technologie veilig is", zegt Lennart Stegland, vicepresident Electric Propulsion System bij Volvo Car Group. "Er is nog geen algemene standaard voor inductief laden. We zetten ons onderzoek voort en evalueren de haalbaarheid van de technologie voor onze projecten met hybride en elektrische wagens."

Behalve Volvo namen onder andere ook busbouwer Van Hool en Bombardier Transportation deel aan het onderzoek. Het project werd deels gefinancierd door de Vlaamse overheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volvo ziet potentieel in draadloos laden na Vlaamse tests - Automobielmanagement.nl

Volvo ziet potentieel in draadloos laden na Vlaamse tests

Autofabrikant Volvo ziet een veelbelovende toekomst voor het draadloos laden van elektrische wagens via een elektromagnetisch veld.

Dat meldt het Zweedse bedrijf na afronding van een onderzoeksproject door het Vlaamse kenniscentrum voor de automobielindustrie – Flanders’ DRIVE. 

Uit de tests blijkt dat een elektrische Volvo C30 draadloos volledig kan worden opgeladen in ongeveer 2,5 uur, zegt Volvo in een persbericht. De auto wordt geparkeerd boven een oplaadplaat, waarna de batterij dankzij een elektromagnetisch veld draadloos wordt opgeladen. "Inductief laden heeft veel potentieel. Draadloze laadtechnologie is een comfortabele en efficiënte manier om energie door te geven. De studie wijst ook uit dat de technologie veilig is", zegt Lennart Stegland, vicepresident Electric Propulsion System bij Volvo Car Group. "Er is nog geen algemene standaard voor inductief laden. We zetten ons onderzoek voort en evalueren de haalbaarheid van de technologie voor onze projecten met hybride en elektrische wagens."

Behalve Volvo namen onder andere ook busbouwer Van Hool en Bombardier Transportation deel aan het onderzoek. Het project werd deels gefinancierd door de Vlaamse overheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding