EU bereikt compromis over CO2-norm personenauto’s

Afgelopen dinsdag hebben de onderhandelaars van EU-lidstaten, de Europese Commissie en het Europees Parlement een informeel akkoord bereikt over de nieuwe CO2-normen voor personenauto’s zoals die per 2020 moeten gaan gelden, meldt RAI Vereniging.

De precieze maatregelen worden op dit moment door het comité van permanente vertegenwoordigers van lidstaten doorgerekend. Duidelijk is wel dat de eerder gestelde eis van 95 gram uitstoot blijft bestaan. Die 95-grams-eis zal gelden voor 95 procent van de verkochte auto’s.

Eerder was al besloten dat zogenaamde ‘supercredits’ autoproducenten toestaan een balans te hebben voor elektrische auto’s en vervuilende auto’s. Terwijl in juni besloten was dat het maximum krediet voor vervuilende auto’s op 2,5 gram CO2 per jaar zou mocht liggen, werd dit nu veranderd in 7,5 gram voor de jaren 2020 tot 2022.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

EU bereikt compromis over CO2-norm personenauto’s - Automobielmanagement.nl

EU bereikt compromis over CO2-norm personenauto’s

Afgelopen dinsdag hebben de onderhandelaars van EU-lidstaten, de Europese Commissie en het Europees Parlement een informeel akkoord bereikt over de nieuwe CO2-normen voor personenauto’s zoals die per 2020 moeten gaan gelden, meldt RAI Vereniging.

De precieze maatregelen worden op dit moment door het comité van permanente vertegenwoordigers van lidstaten doorgerekend. Duidelijk is wel dat de eerder gestelde eis van 95 gram uitstoot blijft bestaan. Die 95-grams-eis zal gelden voor 95 procent van de verkochte auto’s.

Eerder was al besloten dat zogenaamde ‘supercredits’ autoproducenten toestaan een balans te hebben voor elektrische auto’s en vervuilende auto’s. Terwijl in juni besloten was dat het maximum krediet voor vervuilende auto’s op 2,5 gram CO2 per jaar zou mocht liggen, werd dit nu veranderd in 7,5 gram voor de jaren 2020 tot 2022.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding