De komende jaren volgen er nog eens 196. FastNed gelooft in elektrisch rijden en werkt aan een landelijk netwerk van snellaadstations. EcoCare kreeg de opdracht mede vanwege de korte doorlooptijd bij de bouw van de stations.

Voor de eerste vier snellaadstations van FastNed deed Ecocare het grondwerk, de aanleg van technische installaties, de riolering en verharding en de plaatsing van snelladers. De laadtijd is gemiddeld vijftien minuten per auto. FastNed koos voor een grotendeels uit hout opgetrokken overkapping. Die valt niet alleen op door het uitgesproken design, maar ook door het gebruik van circa tachtig zonnepanelen.

EcoCare was eindverantwoordelijk voor de bouw van de eerste vier stations en deed dat in een volgens directeur Dennis van der Werff zeer korte periode: "Er stond veel tijdsdruk op de klus. Het is voor het eerst dat een bedrijf er voor kiest om laadstations langs snelwegen te bouwen, compleet met af- en aanrijdstroken, een overkapping en meerdere laders. Voeg daar behalve een innovatief ontwerp ook nog eens per station tachtig zonnepanelen, 200 meter mantelbuis en duizend meter bekabeling aan toe en je hebt een technisch uitdagende opdracht. Dat we die binnen de afgesproken termijn hebben kunnen klaren, stemt tot tevredenheid."

De realisatie van de 200 stations zal gefaseerd plaatsvinden. Het streven is om het werk binnen twee tot drie jaar gereed te hebben. EcoCare realiseerde eerder al drie snellaadpalen voor Alliander.

Bron: ZERauto

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding