Dat blijkt uit een onderzoek onder 3.000 automobilisten voor Auto Trader. Veel ondervraagden zeggen ook dat elektrisch rijden nog te veel problemen oplevert. Volgens 80 procent is er binnen een straal van acht kilometer vanaf hun huis geen enkel oplaadpunt te vinden. ‘’Dat in combinatie met het beperkte bereik weerhoudt veel mensen er van om een elektrische auto te kopen. Maar tegelijk zijn velen best bereid er serieus naar te kijken als ze eenmaal over de voordelen en mogelijke kostenbesparingen hebben gehoord,” concludeert marketing directeur Jonathan Williams van Auto Trader. Volgens Williams ”zal het nog een knappe tijd duren voordat we automobilist overtuigd zullen hebben om over te stappen. Groen rijden is op dit moment zeker geen interessant alternatief. Dat komt voor een groot deel ook omdat er eenvoudigweg niet genoeg modellen op de markt zijn om een goede keuze te maken.”