Britten willen niet méér betalen voor groen rijden

Een overgrote meerderheid van de Britse autorijders is best bereid een milieuvriendelijke auto te kopen, bijvoorbeeld een elektrische, als hen dat maar niet meer gaat kosten. De overheid zou daarom meer moeten doen om groen rijden aan te moedigen en de – vermeende – voordelen ervan over het voetlicht te brengen.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 3.000 automobilisten voor Auto Trader. Veel ondervraagden zeggen ook dat elektrisch rijden nog te veel problemen oplevert. Volgens 80 procent is er binnen een straal van acht kilometer vanaf hun huis geen enkel oplaadpunt te vinden. ‘’Dat in combinatie met het beperkte bereik weerhoudt veel mensen er van om een elektrische auto te kopen. Maar tegelijk zijn velen best bereid er serieus naar te kijken als ze eenmaal over de voordelen en mogelijke kostenbesparingen hebben gehoord,” concludeert marketing directeur Jonathan Williams van Auto Trader. Volgens Williams ”zal het nog een knappe tijd duren voordat we automobilist overtuigd zullen hebben om over te stappen. Groen rijden is op dit moment zeker geen interessant alternatief. Dat komt voor een groot deel ook omdat er eenvoudigweg niet genoeg modellen op de markt zijn om een goede keuze te maken.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Britten willen niet méér betalen voor groen rijden - Automobielmanagement.nl

Britten willen niet méér betalen voor groen rijden

Een overgrote meerderheid van de Britse autorijders is best bereid een milieuvriendelijke auto te kopen, bijvoorbeeld een elektrische, als hen dat maar niet meer gaat kosten. De overheid zou daarom meer moeten doen om groen rijden aan te moedigen en de – vermeende – voordelen ervan over het voetlicht te brengen.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 3.000 automobilisten voor Auto Trader. Veel ondervraagden zeggen ook dat elektrisch rijden nog te veel problemen oplevert. Volgens 80 procent is er binnen een straal van acht kilometer vanaf hun huis geen enkel oplaadpunt te vinden. ‘’Dat in combinatie met het beperkte bereik weerhoudt veel mensen er van om een elektrische auto te kopen. Maar tegelijk zijn velen best bereid er serieus naar te kijken als ze eenmaal over de voordelen en mogelijke kostenbesparingen hebben gehoord,” concludeert marketing directeur Jonathan Williams van Auto Trader. Volgens Williams ”zal het nog een knappe tijd duren voordat we automobilist overtuigd zullen hebben om over te stappen. Groen rijden is op dit moment zeker geen interessant alternatief. Dat komt voor een groot deel ook omdat er eenvoudigweg niet genoeg modellen op de markt zijn om een goede keuze te maken.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding