Sommige modellen hebben dit jaar een flinke CO2-winst gerealiseerd en zijn tot zeven procent zuiniger geworden. Tegelijkertijd zijn er modellen die weinig voortgang boeken.

Het nieuwste overzicht betreft kleine bestelauto’s, middelgrote bestelbussen en grote bestelwagens. In de Top 10 kleine bestelauto’s komt de Ford Transit Connect 200 L1 ECOnetic als nieuwkomer binnen op de eerste plaats. Deze eerste plaats deelt de Ford met Fiat Fiorino, Citroën Nemo en Peugeot Bipper. De vier auto’s stoten allen slechts 109 gr/km CO2 uit.  Ook de Volkswagen Caddy boekt flinke vooruitgang: van 129 naar 117 g/km.

Bij de middelgrote bestelwagens staat de Volkswagen Transporter 2.0 TDi 84kW L1H1 BlueMotion op de eerste plaats (156 g/km, vorig jaar 166 g/km). Nieuwkomers zijn verder de Nissan Primastar Van  en de Renault Trafic (beide met 178 g/km op de vijfde plaats). Gedeeld eerste bij de grote bestelwagens staan de Mercedes Sprinter 213 CDI 3  en de Volkswagen Crafter 2.0 TDi 80kW L1H1 BlueMotion (171 g/km, dertien gram minder dan vorig jaar).

Bij voldoende aanbod van elektrische bestelauto’s publiceert Natuur & Milieu eind 2014 ook hiervan een top 10.