Stichting e-laad: ‘Files bij oplaadpunten elektrische auto’

Laadpaalonderhouder Stichting e-laad waarschuwt voor files bij de oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Het wagenpark van elektrische wagens en plug-in-hybrides groeit veel harder dan het aantal openbaar toegankelijke stopcontacten, bevestigde een woordvoerder van de stichting vandaag (maandag) na berichtgeving van Trouw.

,,Het komt op populaire laadplekken nu al voor dat mensen die hun auto willen bijladen, op een of twee auto’s in de wacht stuiten”, zegt hij.

Nederland telde eind november in totaal 3434 publieke, 24 uur per dag toegankelijke, laadpalen. Dat is ruim 23 procent meer dan begin dit jaar. Het aantal elektrische en semi-elektrische personenwagens verdrievoudigde in 11 maanden tijd echter: van nog geen 6.300 naar ruim 19.000.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Stichting e-laad: ‘Files bij oplaadpunten elektrische auto’ - Automobielmanagement.nl

Stichting e-laad: ‘Files bij oplaadpunten elektrische auto’

Laadpaalonderhouder Stichting e-laad waarschuwt voor files bij de oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Het wagenpark van elektrische wagens en plug-in-hybrides groeit veel harder dan het aantal openbaar toegankelijke stopcontacten, bevestigde een woordvoerder van de stichting vandaag (maandag) na berichtgeving van Trouw.

,,Het komt op populaire laadplekken nu al voor dat mensen die hun auto willen bijladen, op een of twee auto’s in de wacht stuiten”, zegt hij.

Nederland telde eind november in totaal 3434 publieke, 24 uur per dag toegankelijke, laadpalen. Dat is ruim 23 procent meer dan begin dit jaar. Het aantal elektrische en semi-elektrische personenwagens verdrievoudigde in 11 maanden tijd echter: van nog geen 6.300 naar ruim 19.000.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding