Formula E raceauto op Consumer Electronics Show

De Consumer Electronics Show CES wordt jaarlijks in januari in Las Vegas gehouden en vandaag wordt op een speciaal evenement voor pers en publiek de elektrische Formule-wagen gepresenteerd.

De elektrische formulewagen, die een topsnelheid bereikt van 225 km/u, is ontworpen en gebouwd door Spark Racing Technologies samen met een consortium van bedrijvan uit de autosport, zoals Dallara (chassis), McLaren (aandrijflijn en elektronica), Williams (accudesign),  Renault (systeemintegratie) en Michelin. Het nieuwe FIA-kampioenschap haakt in op de toekomstvisie voor de auto-industrie voor de volgende decennia en dient als kader voor research & development ten behoeve van de elektrische auto.  Maar volgens FIA-president Jean Todt onderstreept het ook de denkbeelden van de FIA op het gebied van energie, mobiliteit en duurzaamheid.

Inmiddels zijn er tien teams aangemeld die elk vier door Spark Racing gebouwde auto’s (twee per rijder) zullen inzetten. De teams wachten nog op goedkeuring van de World Motor Sport Council voor toelating door de FIA. Het FE-kampioenschap wordt gehouden van september 2014 tot juli 2015 en wordt georganiseerd door Formula E Holdings, dat ook zorgt voor de promotie en het entertainment. En bovendien – om kosten binnen de perken te houden – zorgt voor het centrale onderhoud en het transport van de racewagens.

Beijing, China                        13 september

Putrajaya, Maleisië                 18 oktober

Rio de Janeiro, Brazilië          15 november

Punta del Este, Urugay          13 december

Buenos Aires, Argentinië       10 januari

Los Angeles, USA                 14 februari

Miami, USA                           14 maart

Monte Carlo, Monaco               9 mei

Berlin, Duitlsand                    30 mei

London, Engeland                 27 juni

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Formula E raceauto op Consumer Electronics Show - Automobielmanagement.nl

Formula E raceauto op Consumer Electronics Show

De Consumer Electronics Show CES wordt jaarlijks in januari in Las Vegas gehouden en vandaag wordt op een speciaal evenement voor pers en publiek de elektrische Formule-wagen gepresenteerd.

De elektrische formulewagen, die een topsnelheid bereikt van 225 km/u, is ontworpen en gebouwd door Spark Racing Technologies samen met een consortium van bedrijvan uit de autosport, zoals Dallara (chassis), McLaren (aandrijflijn en elektronica), Williams (accudesign),  Renault (systeemintegratie) en Michelin. Het nieuwe FIA-kampioenschap haakt in op de toekomstvisie voor de auto-industrie voor de volgende decennia en dient als kader voor research & development ten behoeve van de elektrische auto.  Maar volgens FIA-president Jean Todt onderstreept het ook de denkbeelden van de FIA op het gebied van energie, mobiliteit en duurzaamheid.

Inmiddels zijn er tien teams aangemeld die elk vier door Spark Racing gebouwde auto’s (twee per rijder) zullen inzetten. De teams wachten nog op goedkeuring van de World Motor Sport Council voor toelating door de FIA. Het FE-kampioenschap wordt gehouden van september 2014 tot juli 2015 en wordt georganiseerd door Formula E Holdings, dat ook zorgt voor de promotie en het entertainment. En bovendien – om kosten binnen de perken te houden – zorgt voor het centrale onderhoud en het transport van de racewagens.

Beijing, China                        13 september

Putrajaya, Maleisië                 18 oktober

Rio de Janeiro, Brazilië          15 november

Punta del Este, Urugay          13 december

Buenos Aires, Argentinië       10 januari

Los Angeles, USA                 14 februari

Miami, USA                           14 maart

Monte Carlo, Monaco               9 mei

Berlin, Duitlsand                    30 mei

London, Engeland                 27 juni

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding