Vier miljoen kilometers met car2go in Amsterdam

Car2go, het autodeelsysteem van Daimler, is ruim twee jaar actief in Amsterdam met elektrische Smarts. In de periode zijn vier miljoen kilometers afgelegd.

Car2go heeft in Amsterdam 17,5 duizend kaarthouders (members) die de driehonderd elektrisch aangedreven Smarts intensief gebruiken met ongeveer tienduizend rentals per week. Car2go kent geen vaste haal- en terugbrenglocaties en ritten worden afgerekend per minuut of per dag. Daarmee is het autodeelsysteem ‘een perfecte aanvulling’ op bijvoorbeeld het openbaar vervoer, vindt Daimler. Dat zou ook in de praktijk blijken omdat de oplaadpunten bij belangrijke ov-knooppunten (trein-, bus-, metrostations) intensief worden gebruikt door car2go-rijders. Uit een recente enquête is volgens Daimler naar voren zijn gekomen dat Car2go een belangrijke rol heeft gespeeld bij het verkopen van één of meerdere eigen auto’s van de kaarthouders. Bovendien maken de members minder vaak gebruik van hun eigen auto.

Car2go is sinds de oprichting in 2008 actief op 25 locaties in zeven Europese en Noord-Amerikaanse landen (inclusief Canada). In totaal rijden er wereldwijd tienduizend deelauto’s rond, alle met het kenmerkende wit-blauwe uiterlijk. Car2go heeft in totaal meer dan een half miljoen kanten over de hele wereld. In september bereikte car2go een mijlpaal want voor het eerst werden toen binnen één maand meer dan een miljoen car2go-ritten gemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Vier miljoen kilometers met car2go in Amsterdam - Automobielmanagement.nl

Vier miljoen kilometers met car2go in Amsterdam

Car2go, het autodeelsysteem van Daimler, is ruim twee jaar actief in Amsterdam met elektrische Smarts. In de periode zijn vier miljoen kilometers afgelegd.

Car2go heeft in Amsterdam 17,5 duizend kaarthouders (members) die de driehonderd elektrisch aangedreven Smarts intensief gebruiken met ongeveer tienduizend rentals per week. Car2go kent geen vaste haal- en terugbrenglocaties en ritten worden afgerekend per minuut of per dag. Daarmee is het autodeelsysteem ‘een perfecte aanvulling’ op bijvoorbeeld het openbaar vervoer, vindt Daimler. Dat zou ook in de praktijk blijken omdat de oplaadpunten bij belangrijke ov-knooppunten (trein-, bus-, metrostations) intensief worden gebruikt door car2go-rijders. Uit een recente enquête is volgens Daimler naar voren zijn gekomen dat Car2go een belangrijke rol heeft gespeeld bij het verkopen van één of meerdere eigen auto’s van de kaarthouders. Bovendien maken de members minder vaak gebruik van hun eigen auto.

Car2go is sinds de oprichting in 2008 actief op 25 locaties in zeven Europese en Noord-Amerikaanse landen (inclusief Canada). In totaal rijden er wereldwijd tienduizend deelauto’s rond, alle met het kenmerkende wit-blauwe uiterlijk. Car2go heeft in totaal meer dan een half miljoen kanten over de hele wereld. In september bereikte car2go een mijlpaal want voor het eerst werden toen binnen één maand meer dan een miljoen car2go-ritten gemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding