Audi AG heeft bekendgemaakt dat het een met Global Bioenergies een strategisch partnerschap heeft gesloten om stappen te kunnen zetten in de ontwikkeling van niet-fossiele brandstoffen.  Audi heeft al eerder projecten uitgevoerd op het gebeid van E-Gas en E-Diesel  en de ontwikkeling van synthetische E-Benzine is nu een logisch voortzetting van het thema alternatieve brandstoffen.
"Met onze partner Global Bioenergies zetten we een neiuwe stap op weg naar CO2-neutrale mobiliteit", aldus Reiner Mangold, de chef van duurzame productontwikkeling bij Audi. "Wij ondersteunen een innovatieve technologie waarmee je hernieuwbare brabndstof kunt vervaardigen zonder dat je daarmee concurreert met de productie van voedingsmiddelen en beslag legt op landbouwgrond. "  De zogenoemde E-Benzine maakt onderdeel uit van een totale strategie.  Ingolstadt werkt samen met Joule in Hobs (New Mexico, VS) een onderzoeksinstallatie voor de productie van E-Ethanol en E-Diesel. Sinds 20-13 loopt in Werlte een proefinstallatie voor E-Gas. Daar wordt synthetisch gas gemaakt met behulp van het overschot aan beschikbare elektrische energie.  Daarmee kunnen energieoverschotten dus worden opgeslagen (in het gas).
Volgens Audi blijven de CO2-emissies van zijn modellen consequent verder zakken. Ondetussen heeft het merk 146 powertrains die onder de 140 gram per kilometer zitten en 62 varianten die onder de 120 gram per kilometer zitten. Elf combinaties van motor en versnellingsbak halen wqaarden onder de honderd gram, zo meldt Audi. (bron: Automobilwoche)