De versnelde ingebruikname van het supercharger netwerk in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Nederland is een nieuwe mijlpaal in de uitrol van het Europese netwerk, zegt Tesla. In Duitsland verbinden de superchargers de steden Keulen, Frankfurt, Stuttgart en München met elkaar. Ze koppelen het Duitse netwerk ook aan Amsterdam, Zürich en Innsbruck.

De Nederlandse superchargers verbinden de route van Amsterdam naar Keulen (Zevenaar) en van Amsterdam naar Brussel (Oosterhout). In Zwitserland verbinden de stations Zürich met Genève.

Eind maart 2014 zal 50 procent van de Duitse bevolking binnen een afstand van 320 km van een Supercharger wonen en tegen het einde van dit jaar zal dit 100 procent zijn, stelt Tesla in het persbericht.

De Tesla supercharger is krachtiger dan alle andere laadtechnologie die op dit moment beschikbaar is en levert tot 120 kW DC (gelijkstroom) aan de batterij van de Model S. Dit wordt door middel van speciale kabels gedaan die de laadapparatuur aan boord omzeilen. Superchargers laden de batterij van de auto binnen circa 20 minuten voor de helft op.

Tesla plaatst haar supercharger-stations strategisch langs veel gebruikte snelwegen zodat de eigenaars van Model S van station naar station kunnen rijden met een minimaal aantal stops. Ze bevinden zich nabij voorzieningen zoals wegrestaurants, cafés en winkelcentra.