Het rijden op CNG biedt volgens beide organisaties een alternatief voor traditionele brandstoffen als benzine en diesel. Inmiddels is er ook een grotendeels landelijk dekkend netwerk van honderd vulpunten. Rijden op gas, anders dan LPG, is niet nieuw. Er nemen al langer auto’s en bussen deel aan het verkeer die op aardgas rijden.

Het aanbod van auto’s die rijden op CNG is inmiddels zo groot dat een Top10-overzicht hiervoor kon worden opgesteld. Meest in het oog springend is de top 6. De Seat Mii, Skoda Citigo, Volkswagen Up!, Fiat Panda, Lancia Ypsilon en de Audi A3 hebben een bijtelling van 14%. De Top10 wordt afgesloten met de Fiat 500L, de Fiat Qubo, Fiat Punto en de Mercedes-Benz B-klasse. Voor deze voertuigen geldt een bijtelling van 20%.

Daarnaast hebben ANWB en Natuur & Milieu de Top10 Elektrische Auto’s vernieuwd. Nieuw in het elektrische overzicht zijn de BMW i3, de Ford Focus Electric en de Tesla Model S.

Bekijk de Top 10 Zuinige auto’s CNG

Bekijk de Top 10 Elektrische auto’s