Veel verkocht in korte tijd 

"Het is bijzonder dat in zo’n korte tijd zoveel exemplaren zijn verkocht. Vooral omdat in 2010, toen de Nissan Leaf werd geïntroduceerd, nog geen fatsoenlijke laadinfrastructuur was", zegt Guillaume Cartier, vice-president Marketing en Sales bij Nissan Europe.

Ondanks het gebrek aan oplaadpunten lieten de kopers van de Nissan Leaf de voordelen van de elektrisch aangedreven gezinsauto niet aan zich voorbij gaan. "Drie jaar na de introductie zijn veel klanten alweer toe aan hun volgende Leaf. Met vijf zitplaatsen, vier portieren en een ruime bagageruimte is het dé elektrische auto’s voor het wereldwijde publiek", aldus Cartier.

Populair 

De Nissan Leaf is ’s werelds populairste elektrisch aangedreven auto. De tevredenheid bij Leaf-rijders is groot: maar liefst 95 procent zegt de Leaf aan te bevelen aan familie en vrienden. "De Nissan Leaf heeft de algemene beeldvorming van elektrisch rijden in de afgelopen drie jaar sterk veranderd. Veel Leaf-eigenaren behoren tot de meest tevreden Nissan-rijders. Wij zijn ervan overtuigd dat de 200.000ste verkochte Leaf niet lang op zich laat wachten", zegt Cartier. De 100.000ste Nissan Leaf werd overigens verkocht in Engeland. Het was een witte Tekna-uitvoering.

Bron: ZERauto