De gezamenlijke onderneming heet Lithium Energy and Power GmbH & Co. KG. Hoofdkwartier wordt Stuttgart, Volgens de initiatiefnemers is een nieuwe generatie accu’s nodig, willen elektrische voertuigen in het komende decennium een succesvol massaproduct worden. "Ons doel is lithium-ionaccu’s dubbel zo efficiënt te maken", zegt Bosch’ RvB-voorzitter Denner, die bij het Duitse technologieconcern verantwoordelijk is voor onderzoek en ontwikkeling. Hij mikt op een grotere actieradius en meer betaalbare auto’s (omdat de oplaadbare accu’s kleiner zullen zijn). Het trio is ervan overtuigd dat elektromobiliteit vanaf 2020 een massamarkt wordt.

Bosch heeft een belang van vijftig procent in de joint venture, terwijl GS Yuasa International Ltd. en Mitsubishi Corporation elk 25 procent hebben. Ze sturen een voorlopig team van zeventig medewerkers aan, verdeeld over Duitsland en Japan.